Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
61,996 $

Robert Fico komoly erőt mutatott a merényletet követő első nyilvános eseményén

Tekintve, hogy min ment keresztül Robert Fico az ellene elkövetett merénylet miatt, igen komoly erőt mutatott az első nyilvános eseményén.

...svg content...Fotó: Robert Fico szlovák kormányfő Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2024. január 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A szlovák miniszterelnök ugyan túlélte az ellene elkövetett merényletet, amit végül terrorcselekménynek minősítettek, az orvosi vizsgálatok után kiderült, a teste már soha többé nem lesz olyan, mint a támadás előtt. Pénteken pedig nyilvános eseményen vett részt, ami az első volt a májusi merénylet óta.

Még mindig lábadozik Fico, aki összesen négy lövést kapott, de ennek ellenére is komoly erőt mutatott. A beszéde alatt kijelentette, nem akarja, hogy Szlovákia azon országok közé tartozzon, melyek karikatúrát csinálnak a nyugati civilizációról. Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz hasonlóan béketárgyalásokat sürget Ukrajna és Oroszország között, és semmilyen szinten nem támogatja a háborút. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Fico a pozsonyi Dévény várában Szent Cirill és Metód érkezésének 1161. évfordulója alkalmából rendezett országos ünnepségen vett részt. Mint arról a Paraméter is beszámolt, Fico szerint fel kell lépni ezekkel az ideológiákkal szemben, amelyek szerinte károkat okoznak Szlovákiának. Emellett hangsúlyozta, a társadalomnak át kell gondolnia, mi történik az országukban és Európában.

Kiemelte, azon is gondolkozniuk kell, hogy elkerüljenek egy olyan helyzetet, mint ami vele megtörtént májusban, ami kis híján az életébe került. Úgy érzi, gesztusra van szükség, amely alkalmas lehet a tisztességes politikai verseny és együttműködés környezetének megtalálására.

Az USA és Izrael még mindig egyeztet Irán megtámadásáról

Továbbra sem állapodott meg egymással az USA és Izrael Irán megtámadásáról, aminek kapcsán Joe Biden amerikai elnök is megszólalt.

Ázsia Expressz: egy nagyon nagy esélyes távozott a versenyből

Lezajlott az utolsó hajsza az Ázsia Expresszben, megtudhattuk, ki az a páros, aki közvetlen a döntő előtt távozott a versenyből.