Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
61,996 $

Joe Biden szerint nincs nála alkalmasabb személy az USA vezetésére

Joe Biden a legújabb televíziós interjújában azt állította, nem áll szándékában visszalépni az amerikai elnökválasztáson.

...svg content...Fotó: EPA/STEVE APPS
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy ideje téma Joe Biden esetleges visszalépése, miután nagyon súlyos vereséget szenvedett Donald Trump ellen az élő televíziós vitájukon. Azóta többek között arról is írtak, hogy sokat romlott az állapota az elmúlt hónapokban, aminek látható jele is vannak, kezdve a néhol zavart viselkedéssel, és így tovább.

Biden is elismerte, nem teljesített jól, de nem hajlandó visszalépni, mert alkalmasnak látja magát arra, hogy az USA elnöke legyen. Sokan messze nincsenek erről meggyőződve, és egyértelműen a visszalépését akarják látni. A 81 éves elnök szerint többet kellene pihennie, ami megint csak egy olyan nyilatkozat tőle, mely nem éppen egy erős elnök személyét mutatja. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Legutóbb az ABC News-nak adott interjút, aminek ideje alatt úgy fogalmazott, folytatja a harcot Donald Trump ellen, és szerinte le fogja győzni a riválisát a novemberi választáson. Szimplán rossz epizódnak nevezte a vitát, ami balul sült el számára, és nem kevés szavazót veszíthetett az elmúlt több mint egy hétben.

Biden alkalmasnak tartja magát

Elárulta, minden nap átesik egy kognitív teszten, utalva ezzel azokra a feladatokra, amikkel elnökként szembesül. Biden reálisnak tartja azt, hogy legyőzze a 78 éves Trumpot, még akkor is, ha a közvélemény-kutatások szerint nagy szakadék alakult ki közöttük, és ez napról napra egyre rosszabb helyzetet teremthet számára.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az Al Jazeera megjegyzi, a Reuters/Ipsos felmérése szerint már minden harmadik demokrata azt szeretné, ha Biden kiszállna az elnöki versenyből. Ugyanakkor úgy gondolja, nincs nála alkalmasabb személy erre a feladatra, és az, ami a vitán történt, a kimerültséghez és a súlyosabb megfázáshoz volt köze. Sőt, megkérdőjelezi a közvélemény-kutatások eredményeit, ami megint csak Trump malmára hajthatja a vizet.

Biden hangsúlyozta, ha Isten megkérné arra, hogy lépjen vissza, akkor megtenné, máskülönben nem. Az interjú mindössze 22 percig tartott, ami az ABC szerint vágatlan verzióban került levetítésre, és még csak nem is szerkesztettek rajta. A Fehér Ház volt tudósítója, Ron Fournier szintén reagált az interjúra, és azt mondta, nehéz elképzelni, hogy „ez a jó ember” képes megverni Trumpot, és még négy évig szolgálna az USA elnökeként.

Az USA és Izrael még mindig egyeztet Irán megtámadásáról

Továbbra sem állapodott meg egymással az USA és Izrael Irán megtámadásáról, aminek kapcsán Joe Biden amerikai elnök is megszólalt.

Ázsia Expressz: egy nagyon nagy esélyes távozott a versenyből

Lezajlott az utolsó hajsza az Ázsia Expresszben, megtudhattuk, ki az a páros, aki közvetlen a döntő előtt távozott a versenyből.