Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,993 $

Mbappé rendesen kiakadt a francia választások első fordulójának eredményére

Mindenkit arra kér, hogy a második fordulóban a megfelelő pártra adja le a szavazatát.

...svg content...Fotó: A francia Kylian Mbappé (j) és a belga Timothy Castagne a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország - Belgium mérkőzésen a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. július 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Kylian Mbappé, a francia labdarúgó-válogatott sztárja újabb nyilatkozatban emelte fel hangját a szélsőjobboldal térnyerése ellen a közelgő franciaországi választások második fordulója előtt.

A játékos, aki jelenleg a Németországban zajló Európa-bajnokságon vesz részt „katasztrofálisnak” minősítette az első forduló eredményeit, amelyben a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt mintegy 33 százalékos támogatottságot szerzett, amivel az első helyen végzett. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

A Reuters információi szerint Mbappé aggodalmát fejezte ki a kialakult helyzet miatt, és ismét arra ösztönözte honfitársait, hogy vegyenek részt a választáson.

„Minden eddiginél fontosabb, hogy elmenjünk szavazni. Ez tényleg sürgős. Nem hagyhatjuk, hogy az ország ezeknek az embereknek a kezébe kerüljön” – fogalmazott a futballista, utalva az RN jelöltjeire.

Érdemes megjegyezni, hogy Mbappé nem először nyilvánul meg politikai kérdésekben. Már a június 30-i első forduló előtt is kifejezte ellenérzését a „szélsőséges és szeparatista eszmékkel” szemben, és arra buzdította a francia fiatalokat, hogy szavazzanak a szélsőjobb ellen ebben az általa „kritikus pillanatnak” nevezett választáson.

Donald Trump visszatért arra a helyszínre, ahol meglőtték

Donald Trump most visszatért arra a helyszínre, ahol pár hónapja egy merénylő meg akarta ölni.