Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,19 Ft
Euró
394,53 Ft
Font
466,72 Ft
Bitcoin
56,328 $

Zelenszkij ukrán elnök elutasította Orbán Viktor tűzszüneti javaslatát

A legfrissebb híradások szerint Volodimir Zelenszkij elutasította Orbán Viktor tűzszüneti javaslatát a személyes találkozó alatt.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (háttal) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Kijevben 2024. július 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij újra személyesen találkoztak, ezúttal Ukrajnában. Közel egy héttel ezelőtt állapodtak meg a találkozóról Brüsszelben, ami jelentős nyitás a két ország között, melynek eddig nem volt a legjobb kapcsolata egymással.

Fontos megállapodások születtek Magyarország és Ukrajna között, de ami a legfontosabb, azaz, hogy Orbán Viktor megpróbálta rábírni az ukrán elnököt egy tűzszünetre Oroszországgal. Ezzel kapcsolatosan tett javaslatot, amit a hírek szerint Zelenszkij elutasított. Erről számolt be az Index is a The Kyiv Independentre hivatkozva szerdán. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője azt mondta, a magyar miniszterelnök lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze gondolatait, de Ukrajna álláspontja világos, érthető és jól ismert. Az ukrán vezetés már korábban egyértelművé tette, elutasítják a tűzszünet lehetőségét, mivel szerintük az csak esélyt adna Oroszországnak egy átcsoportosításra, így továbbra is tűz alatt tartják őket.

Üzemanyaghelyzet: már a Mol képviselőit is behívatták

Nagy Márton többek között a Mol képviselőit is behívatta az elfogadhatatlan üzemanyagárak miatt.