Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
56,962 $

Törökország kiütötte az Eb-ről az esélyesnek tartott Ausztriát

Ugyan szépített Ausztria Törökország ellen, nem tudták hosszabbításra hozni a mérkőzést, így a törökök jutottak tovább az Európa-bajnokságon.

...svg content...Fotó: Török szurkolók a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Ausztria - Törökország mérkőzést nézik a dortmundi szurkolói zónában 2024. július 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A késő esti mérkőzés előtt feszült egymásnak Románia és Hollandia, ami végül a hollandok magabiztos továbbjutását hozta. Egyértelműen jobban játszottak, sokkal több helyzetet is alakítottak ki, így a románok számára nem maradt más, mint a hazaút.

21 órától rendezték meg az Ausztria-Törökország meccset, mely rögtön nagy iramban vette kezdetét. Hatalmas volt a tempó, és máris helyzeteket is láthatott a közönség, sőt, az 1. percben vezetéshez jutott Törökország egy furcsa, kapu előtti grundfocis jelenet végén. Demiral volt a hős, aki végül kapuba tette a labdát, és ezzel Ausztria hátrányba került. Soron kívül Ikerek születtek egy mentőben Szeged közelében

Ezután nagy csend következett, legalábbis a gólok tekintetében, mert helyzetekből akadt bőven. Arnautović egy hatalmas ziccert is kihagyott, addig a törökök érezhetően átadták a terepet az osztrákoknak, akik nemigazán tudtak mit kezdeni a fölényükkel, noha rengeteget volt náluk a labda.

Sőt, az 59. percben Demiral védő létére, élete meccsét játszva megduplázta az előnyt. Ekkor úgy tűnt, hogy minden eldőlt, majd pár perccel később Gregoritsch 2-1-re módosította az állást, és ekkor még nagyon sok volt hátra, Törökország pedig védekezni kényszerült, igyekeztek megtartani a vezetésüket. Végül maradt a 2-1-es eredmény, amivel a török válogatott jutott tovább.

Megvan a Momentum új elnöke, nem Fekete-Győr András lett a befutó

Bármennyire szeretett volna a Momentum elnöke lenni Fekete-Győr András, nem őt választották meg.