Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
56,850 $

Sadio Mané is üzent a maga alatt lévő Cristiano Ronaldónak

Klubcsapattársa is bátorító üzenetet küldött a portugálnak, aki nagyon maga alatt volt a szlovénok elleni kihagyott büntető után.

...svg content...Fotó: EPA/OLIVIER MATTHYS
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Portugália drámai körülmények között jutott tovább az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, miután egy tizenegyespárbaj során legyőzték Szlovéniát. Maga a mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget a rendes játékidőben, majd a hosszabbítás során Ronaldo lehetőséget kapott, hogy tizenegyesből megszerezze csapatának a vezetést. A portugál sztár lövését azonban Jan Oblak, a szlovén kapus a kapufára tolta.

A jelenet mélyen érintette Ronaldót, aki könnyek között hagyta el a pályát a hosszabbítás szünetében. Csapattársai azonnal köré gyűltek, hogy támogassák a nehéz pillanatokban, a portugál klasszis pedig össze is szedte magát a hosszabbítás második félidejére. Soron kívül Ikerek születtek egy mentőben Szeged közelében

A mérkőzés végül büntetőpárbajba torkollott, ahol Portugália diadalmaskodott. Ronaldo ezúttal nem hibázott, sikeresen értékesítette a tizenegyesét, hozzájárulva ezzel csapata továbbjutásához.

Mané üzent Ronaldónak

A drámai eseményeket követően Sadio Mané, Ronaldo Al-Nassrbeli csapattársa is támogató üzenetet küldött a portugál klasszisnak. „Te továbbra is egy nagyszerű bajnok vagy” – írta a szenegáli játékos közösségi média oldalán.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Ronaldo a mérkőzés után őszintén beszélt érzéseiről: „A legerősebb embereknek is vannak rossz napjaik. Akkor teljesítettem a legrosszabbul, amikor a csapatnak a legnagyobb szüksége lett volna rám. A szomorúság azonban a végén örömbe fordult. Ilyen a futball”, mondta.

A portugál válogatott kapusa, Diogo Costa is kulcsszerepet játszott a továbbjutásban. A Porto hálóőre három szlovén tizenegyest is hárított a párbajban, így nem csoda, hogy a mérkőzés után úgy fogalmazott, „valószínűleg élete meccsét játszotta.”

Bloomberg: egyre több szövetségese fordít hátat Bidennek

A Joe Biden amerikai elnök teljesítménye körüli aggodalmak komoly kihívások elé állítják az Egyesült Államok külpolitikai kapcsolatait és a demokraták választási kilátásait.