Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
58,189 $

A számok nem hazudnak: Ádám Martin lekörözi a legnagyobb sztárokat is

Ádám Martin világhírű lett az Eb-n, és ez lassan a számokban is kezd megmutatkozni. Népszerűsége ugyanis a közösségi médiában a legnagyobb sztárokét is megelőzi.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vélhetően nem ilyen világhírnévre vágyott a dél-koreai Ulszan csatára, hiszen Ádám Martin nem a mémek, hanem a góljai miatt szeretett volna az érdeklődés középpontjába kerülni. Noha mindhárom magyar csoportmeccsen szóhoz jutott, és egyik találkozón sem kellett szégyenkeznie a teljesítménye miatt, mégis a külsejével, robusztus testalkatával irányította magára a szurkolók figyelmét. A magyar vikingként becézett csatár maga is reagált rá, hogy mémeket készítettek róla a Svájc elleni meccs után, s mint mondta, sértődés helyett inkább jókat nevet ezeken a dolgokon, nincs vele igazán problémája. „Visszajut hozzám egy-két engem ábrázoló mém, de jókat röhögök rajta. Ilyen testalkatom van, ilyennek születtem” – fogalmazott akkor.

Megjegyezte, van egy genetikája, amivel nem tud mit kezdeni, így született. „Van egy genetikám, ez van. Ha Németországnak győztes gólt rúgok, akkor nem azért lesz, mert a mémeket nézegettem és ez felhúzott volna” – tette hozzá. A mémek megjelenése után azonban többen is úgy érezték, hogy ki kell állniuk Ádám Martin mellett. Például Marco Rossi szövetségi kapitány és a fiatal énekes, Azahriah is így tett. Utóbbi kiemelte: „Sajnos az emberek rosszindulatát nem lehet megállítani, de azt bizton állíthatom, hogy az egész ország szívéből büszke erre az emberre, és ez a lényeg!”. Soron kívül Nem szennyezett, hanem túl erős lehetett a rosszulléteket okozó drogos gumicukor

De azt is megírtuk, hogy Ádám Martin az Eb abszolút győztese: többen kerestek rá a nevére, mint Cristiano Ronaldóra vagy Lionel Messire. Noha a pályán nem volt lehetősége robbantani, egyértelműen ő lett az internet sztárja az Eb során. Ezt pedig a számok is bizonyítják, ugyanis Instagram-oldalát 29 ezren követték a kontinensviadal kezdetén, és ez a szám a csoportmeccsek végére 69 ezerre nőtt – emeli ki a Magyar Nemzet. Az már csak hab a tortán, hogy a nemrég az Adidasszal szponzorációs szerződést kötő támadóról a sportszergyártó néhány napja közölt egy videót a TikTok-csatornáján, ami igencsak döbbenetes eredményt hozott: eddig nem kevesebben, mint 6,6 millióan nézték meg a rövidfilmet.

Már az első három nap alatt 6,3 millióan tekintették meg a felvételt a platformon, és ami igazán meglepő, hogy a világ minden tájáról összesen egymillió lájkot kapott. Míg a korábban felvett José Mourinho-videót csak 27 ezren, az angol válogatott Trent Alexander-Arnoldot 263 ezren, a német csapat egyik motorját, Florian Wirtzet 60 ezren nézték meg. Az Eb alatt feltöltött videók közül csak a spanyol Lamine Yamalét látták többen ezen az oldalon (8.8 millió). Érdekes módon a kontinensviadal alatt rengeteg amerikai és dél-amerikai felhasználó követte be a csatár profilját, de afrikai követői is vannak, és klubja, a dél-koreai Ulszan szurkolói miatt Ázsiában sem ismeretlen.

Ha ezeket a számokat nézzük, nincs kizárva, hogy a népszerűség és a lájkjainak növekedése mellett rövidesen a bankszámlája is nőni fog a Forráskútról származó csatárnak – vélekedik a lap. „A lényeg, hogy csak olyan kezdeményezéshez adja a nevét, amivel tud azonosulni. Elképzelhető, hogy egyetlen márka lesz, amivel a jövőben beazonosítják, így ezt nagy gonddal választjuk majd meg. Ha végül egy sem, az is jobb, mint egy olyan, amit aztán később megbánunk. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy ő elsősorban futballista és a pályán szeretne bizonyítani, nem a virtuális térben” – jelentette ki a Nemzeti Sportnak nyilatkozva a játékos menedzsere, Papp Gábor.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.