Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,61 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
463,13 Ft
Bitcoin
54,267 $

Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó repülőgép egy utas rosszulléte miatt

Egy utas rosszulléte miatt Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó repülőgép.

...svg content...Fotó: Unsplash/Isaac Struna
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

 A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata még vasárnap késő este szakította meg útját Budapesten egy utas rosszulléte miatt. A gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt, biztonságos körülmények között.

A kiadott közlemény szerint a gép túlsúlyos volt az üzemanyag mennyisége miatt, így a landolást követően túlhevültek a fékek.  Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek. Soron kívül Orbán Viktor a magas benzinárakról: Ha a szép szó nem segít, intézkedni fogunk

Az MTI által közölt közleményben azt is írják, hogy az utasok kiszállítása azonnal elkezdődött, akik néhány perc alatt elhagyták a gép fedélzetét. Összesen 273 utas volt a fedélzeten a 13 fős személyzet mellett. A torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre.

Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta. Az utast, aki rosszul lett, a Dél-pesti Centrumkórházba szállították a mentők, de arról egyelőre nincs információ, milyen állapotban van jelenleg, mi okozta a rosszullétét.

Liner/MTI

A kormánynál betelt a pohár a reptéri helyzet miatt, azonnali beavatkozás szükséges

Nagy Márton személyesen jár el az ügyben, mert tarthatatlan a helyzet a repülőtéren.