Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,40 Ft
Euró
394,46 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
58,831 $

Patrióta kiáltványt fogadott el Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis

Az európai patrióta erők a dokumentumban azt ígérik, hogy a kontinens jövőjét visszaadják az európai embereknek.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével és Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt. Ezen információt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte. A Telex megjegyzi: a Patrióták Európáért címmel tartott sajtótájékoztatóját Orbán Viktor YouTube-csatornáján élőben közvetítik, a kormányfő pedig egyebek mellett arról beszélt: világos, hogy az európai politikát meg kell változtatni.

„Most új korszak kezdődik” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a változás Európában megkezdődött, szerinte erre a június 9-i választás a bizonyíték. „Vállaljuk azt a felelősséget, hogy elindítjuk azt a frakciót, ami Európa legerősebb jobboldali tömörülése lesz” – jelentette ki. Majd arra utalt, hogy „a legerősebb osztrák, magyar és cseh jobboldali erő ül most önök előtt”. A cikkben kiemelik: Orbán Viktor a három párt, a Fidesz, az osztrák FPÖ és a korábbi cseh kormányfő vezette ANO közös frakciójáról beszélt, ám az Európai Parlamentben szabályai szerint ahhoz még 4 országból kell belépő tagokat szerezni, ugyanis egy frakció legalább 7 tagállam, összesen 23 képviselőjéből állhat. Soron kívül Árpád hídi tragédia: a vétkes ámokfutó is meghalt a balesetben

A tájékoztató Herbert Kickl nyilatkozatával kezdődött, aki úgy látja, hogy történelmi, új korszak kezdődik Európában, a szabadság és a szuverenitás jegyében. „Szeretnék bemutatni egy új szövetséget, ami közösen Európának új erőt biztosítson” – hangsúlyozta. Kickl üdvözölte Orbán Viktort, aki szerinte az egyetlen olyan miniszterelnök Európában, aki képes védekezni a migrációs hullám ellen.

A Patrióta kiáltvány szövege szerint Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek. Az Európai Unió – ami egykor a megbékélés vágyában gyökerező álomprojekt volt a két világháború és több évtizednyi megosztottság által okozott pusztítást követően – az európaiak ellen fordult, és most olyan érdekeket képvisel, amelyek ellentétesek a nemzetek, a térségek és az európai hazánkat alkotó kis közösségek akaratával. Az európai patrióta erők a dokumentumban azt ígérik, hogy a kontinens jövőjét visszaadják az európai embereknek – írja az MTI.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a kormányfő a hazugság koalíciójáról beszélt az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójára érkezve, szerinte „semmi okunk, hogy ezt támogassuk, nem tudjuk támogatni ezt”. Az ülés fő témája az volt, hogy döntsenek az uniós csúcstisztségek elosztásáról. Orbán Viktor a választókkal szembeni pimaszságnak nevezte, hogy sajtóhírek szerint a három középpárt előre leegyeztette, ki kapja a posztokat. Illetve azt is megírtuk, hogy Orbán szerint az Európai Unió is lejtmenetbe került, de nem adja fel.

A vártnál is nagyobbat szólhat Orbán Viktor mesterterve, aggódhat Brüsszel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb húzása lehet ez Orbán Viktor miniszterelnöktől, ami alapjaiban határozhatja meg Brüsszel és később Európa működését.

Fontos tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Irán között

Szijjártó Péter igyekszik a lehető legjobb hatással lenni a felekre, hogy a Közel-Keleten ne történjen eszkaláció, és az EU nyisson Irán felé, kommunikáljanak egymással a biztonság érdekében.