Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Karácsony Gergely hiába nyert, szégyenről beszél

Szerinte sok mindenre lehet azt mondani, hogy szégyen, már ami a választásokat illeti, függetlenül attól, hogy nyert.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje beszédet mond a Párbeszéd - Zöldek szervezésében "Tiszta vizet a pohárba! - demonstráció a választások tisztaságáért" címmel megtartott tüntetésen a Nemzeti Választási Bizottság budapesti épülete előtt 2024. június 14-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely maradt Budapest főpolgármestere, így a következő 5 évre is fix, jól fizető állása van Budapesten. Alig pár szavazattal nyert Vitézy Dávid előtt, ráadásul két alkalommal is, és most harmadszorra szintén őt hozta ki győztesnek.

Ennek ellenére olyan súlyos vádakat fogalmazott meg a választással kapcsolatban, mintha veszített volna. Vitézyt sem kímélte, aki nem sokkal később reagált ezekre a támadásokra, és mélységesen felháborítja az, amit Karácsony írt a Facebook oldalára, illetve tett vele és a választást felügyelőkkel szemben. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az ATV vendége volt, ahol Rónai Egon kérdezte az Egyenes Beszédben, aki Magyar Péterrel szemben maradt a helyén, nem állt fel a székéből a beszélgetés alatt. Azt mondja, amiatt támadta meg a végeredményt, mert így tartotta helyesnek, és úgy fogalmazott, politikai úton nagyon manipulatív volt a helyzet, aggályos lépésekről beszélt.

Szerinte sok minden a szégyen kategóriba sorolható ennek kapcsán, és ezt a szégyent csak úgy lehetett volna lemosni, ha manipulációmentesen megismétlik a választást. Megjegyezte, nem vitatja a bíróság döntését, sosem tette, így elfogadja a döntést, azt már nem támadja meg, és nyilván nem mond le, mert azzal új választást lehetne kiírni.

Ami pedig Vitézyt illeti, azt állította, hogy az egész választást rá szabták, mindent úgy csináltak, hogy az neki kedvezzen. Ez megint egy igen súlyos vád a részéről, ami kapcsán egy bizonyítékot sem mutatott be. Szerinte, ha Vitézy hivatalosan a Fidesz színeiben indul, nem lett volna olyan szoros közöttük az eredmény.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.