Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Lendvai Ildikó szerint Gyurcsány Ferenc veszélyezteti a baloldal jövőjét

Lendvai Ildikó, aki egykor Gyurcsány Ferenc kormányában dolgozott, egyértelmű véleményeket fogalmazott meg a volt miniszterelnökkel szemben.

...svg content...Fotó: Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke a Népszabadság melletti szimpátiatüntetésen a napilap szerkesztőségének eddig helyet adó, VIII. kerületi, Futó utcai irodaház előtt 2016. október 8-án. A Mediaworks kiadó ezen a napon bejelentette, hogy felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy "valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni". A kiadó tájékoztatása szerint a lap eddig 5 milliárd forintos veszteséget termelt. MTI Fotó: Soós Lajos
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Egyre többen gondolják úgy, hogy Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a hatalmas választási kudarcot követően. Ezt még mindig nem tette meg, nem hajlandó háttérbe vonulni, és Dobrev Klára is kivár, aki sejtelmesen nyilatkozott Karácsony Gergely tüntetésén. Arra azonban nagyobb az esély, hogy Gyurcsány távozik, és egyedül hagyja az irányításban a feleségét.

Lendvai Ildikó a Telexnek adott interjújában azt mondta, Gyurcsány esetében sokkal nehezebb meghozni egy ilyen döntést, mint más pártvezetőknek, mivel nem tudni, mi lesz nélküle a DK-val. Azt mondja, nélküle veszélybe kerülhet a párt jövője, mert érzelmileg sok szavazó kötődik hozzá, ugyanakkor, ha marad a baloldal jövőjére lesz negatív hatással, amivel még nagyobb károkat okozhat. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Kihangsúlyozta, Gyurcsány a miniszterelnöki bukás után sem tudhatta, van-e visszaút számára, és végül lett. Lendvai azt szeretné, ha a korábbi kormányfő távozna a posztjáról, amivel még inkább olyan embernek gondolná, aki vállalja a felelősséget, de úgy érzi a kiírásaiból, a posztjaiból, hogy egyelőre nem hozta meg a döntést.

Elárulta, soha nem voltak rossz viszonyban, és a sok hiba ellenére is támogatta a kormányzását. Főként nem ezzel volt a baja, hanem azzal, amilyen irányba elindult ellenzékiként. Kiemelte, a szimpátiája megmaradta felé, ami már inkább empátia.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Ami pedig a hosszabb értekezését illeti Gyurcsányról, a publikálás előtt azt elküldte neki, amire reagált is a volt miniszterelnök. Röviden reflektált a sorokra, de azt nem akarja elárulni, hogy mit tartalmazott a válaszlevél. Annyit azért mégiscsak elárult, nem volt haragos hangulatú, és továbbra is úgy érzi, nem hozott végleges döntést Gyurcsány Ferenc.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.