Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,753 $

Pécs egyik választókörében időközi választás lesz

Pontosan ugyanannyi szavazatot kapott két jelölt, időközi szavazásról döntött a Kúria.

...svg content...Fotó: MTI/Sóki Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az ATV Híradó riportjából derült ki, hogy a Kúria döntése nyomán időközi választás lesz Pécs egyik választókörében, miután a XV-ös körzetében pontosan ugyanannyi szavazatot kapott egy ellenzéki- és egy kormánypárti jelölt. A kormánypárti jelölt ennek okán újraszámlálást kért, ami miatt a Kúria új választást írt ki.

A Kúria döntése alapján a XV-ös körzetben meg kell ismételni az önkormányzati választást. Az ATV megkereste az ügyben a kormánypárti jelöltet, akit nem értek el, a Fidesz azonban reagált. Csizmadia Péter frakcióvezető közölte: Soron kívül Napsütés, gomolyfelhők és zivatarok – változékony idő vár ránk hétfőn

„Elfogadjuk és tiszteletben tartjuk a bírósági döntést, és arra készülünk, hogy az ősz folyamán, a kora ősszel sor kerül az időközi választásra. Minden alapunk megvan, hogy bizakodóak legyünk, a mi jelöltünk fog győzedelmeskedni az időközi választáson.”

Noha az ellenzék korábbi összefogása szétesett Pécsen, a megmaradt koalíció jelöltje pozitív és arra számít, megnyerheti az időközi választást. Érdekesség, hogy Pécsen az ellenzék jelöltje maradt a polgármester, ugyanakkor a képviselőtestületben nem sikerült megszerezniük a többséget, így minden egyes szavazat fontos lesz.