Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

2-1-re fordított és nyert Ukrajna Szlovákia ellen

Ukrajna nagyot ment az Európa-bajnokság második csoportmeccsén Szlovákia ellen.

...svg content...Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem sokan gondolták volna, hogy Szlovákia ennyire erősen fogja kezdeni az Európa-bajnokságot, pedig nem lehet azt mondani, hogy egy túlságosan könnyű csoportba kerültek volna a románokkal, a belgákkal és az ukránokkal, akik adott esetben szintén képesek meglepetést okozni.

Az igazi meglepetést Szlovákia okozta azzal, hogy az első meccsén legyőzték a messze esélyesebbnek tartott Belgiumot. Egyetlen egy gól esett a mérkőzésen, ami a szlovákok neve mellé került, így övék lett a 3 pont. Ezután még nagyobb önbizalommal várhatták az Ukrajna elleni meccset, akik pedig a románoktól kaptak ki sima 3-0-ra. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Szlovákia hamar megszerezte a vezetést Ukrajna ellen, már a 17. percben előnyben voltak Schranz révén. Az ukránok igyekeztek erre valamilyen formában reagálni, de nem tudtak, így egygólos hátrányban hagyták el a pályát a 15 perces szünetre.

A második félidő egészen más játékot hozott, Szlovákia mintha pályán sem lett volna a bekapott gól után Shaparenko az 54. percben egyenlített ki, és attól a ponttól kezdődően egyre nagyobb nyomást helyezett az ellenfelére. A 80. percben már vezettek, Yaremchuk góljával fordítottak, amiben a bizonytalanságot mutatott kapus is benne volt, nemcsak a védők.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Ukrajna megtartotta a vezetést, és nyert Szlovákia ellen, hiába vezettek a szlovákok. Ezzel rögtön ugyanannyi pontjuk van, mint Szlovákiának és Romániának, addig a belgák 0 pontosak.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.