Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
60,976 $

Novák Katalin a német-magyar meccs helyszínén nyilatkozott a kegyelmi ügyről (videó)

Hónapok óta nem adott nyilatkozott Novák Katalin a lemondása óta, bár most sem tervezte, ugyanakkor válaszolt egy-két kérdésre.

...svg content...Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel tett látogatásán a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, Budapesten 2024. február 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, már nem Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke, aki a kegyelmi ügy egyik legnagyobb vesztese. Egy nagyon magasan képzett és erős politikus távozott Novák személyében, akit sokan sajnáltak, mert egészen a kegyelmi ügyig kiváló munkát végzett.

A hiba azonban sokba került számára, amikor olyasvalakinek adott kegyelmet, akinek nem kellett volna. Orbán Viktor miniszterelnök szerint is az volt a helyes döntés, hogy Novák távozik a posztjáról, és átadja a helyét. Azóta szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, nincs jelen a politikában és a közéletben. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

Nagy hír volt szerdán, amikor felbukkant Németországban egy magánprogramon, ugyanis kilátogatott a németek elleni Eb mérkőzésre, amit végül elvesztettek a magyarok. A Telex kifelé menet, a meccset követően szólította meg, és igyekezett újabb információkat megtudni Novák Katalintól.

Novák nem zárta ki, hogy később interjút ad, de hangsúlyozta, ez egy magánprogram, és mindent elmondott, amit lehetett a lemondásakor. A Telex újságírója azonban további kérdéseket próbált feltenni a volt köztársasági elnöknek, aki a tőle megszokott nyugodtsággal és tisztelettel reagált.

Novák Katalin nem a VIP-lelátón foglalt helyet Orbán Viktor és a többi politikus között, hanem a többi szurkolóval közösen figyelte az eseményeket az egyik „átlagos” szektorban a szeretteivel.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Jöhet a kötelező online időpontfoglalás a rendelőkbe

A kormány új intézkedéseket vezetett be az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségének javítására és az orvos végzettségű kormánytisztviselők bérezésére vonatkozóan.