Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,24 Ft
Euró
391,41 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
62,280 $

Van egy ország, ahol minden egyes lakos ingyenes újrafelhasználható maszkot kap

Minden ország más és más módon igyekszik megakadályozni a koronavírus terjedését. Vannak, akik például ingyen maszkokkal próbálnak segíteni.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Minden ország más és más módon igyekszik megakadályozni a koronavírus terjedését. Vannak, akik például ingyen maszkokkal próbálnak segíteni.

A kormányok nem győzik hangsúlyozni a maszkviselés fontosságát, ami az alapvető biztonsági protokollok közé tartozik, bár a liner.hu által is közzétett elemzések is megmutatják, hogy nem minden maszk nyújt kellő védelmet. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Egyre több hatósági intézkedés történik annak érdekében, hogy az emberek betartsák a maszkviselési szabályokat, mert az oltóanyagok még mindig nem érkeztek meg, és a világjárvány napról napra rengeteg új áldozatot követel.

A CNA jelentése szerint szeptember 21-től Szingapúrban a lakosság ingyenes újrafelhasználható maszkokat vehet át, ami egy újabb remek kezdeményezés annak érdekében, hogy egyrészt több emberen lássanak maszkokat, másrészt hatékonyabbá váljon a védelem. A kezdeményezés mögött a Temasek Alapítvány áll.
Egy ideje már dolgoztak ennek a megszervezésén, és most, hogy minden a helyére került, hivatalosan is bejelentették a nagy hírt. Szeptember 21-én 10 órától kezdik meg a maszkok kiosztását, egészen október 4-ig.

Azok, akik előrerendelnek, és a fehér színtől eltérő maszkot, vagy maszkokat szeretnének, ez a lehetőség szeptember 13. és október 2. között áll a rendelkezésére.

A lakosoknak nincs más dolguk, minthogy bemutatnak egy érvényes, állam által kiadott és vonalkóddal ellátott igazolványt, majd ezt követően azonnal jogosulttá válnak a csomagra, ami két fehér újrafelhasználható szövetmaszkot tartalmaz.

A Temasek Alapítvány legutóbb júniusban és júliusban forgalmazta ezeket a maszkokat a szigeten található automaták segítségével, ami egy egyszerű, gyors és biztonságos megoldást jelentett. A hivatalos tájékoztatás szerint bőséges készlet áll rendelkezésre a fehér színű maszkokból, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Azok a lakosok, akik több maszkok szeretnének vásárolni, mindezt online megtehetik az előrendelés segítségével. A fehér és sötét színű maszkok készletenként 8 dolláros áron érhető el. Egy ember akár 10 fehér színű készlet is rendelhet, ami két maszkot tartalmaz.

Más színekben is vannak maszkok, amik korlátozott példányszámban érhetőek el. A fehér mellett fekete, barack és farmerkék színben kaphatóak a maszkok. Ezek a készletek 10 dollárba kerülnek, amikből egy ember maximum öt darabot rendelhet előre.

Hamarosan vakcinához juthat a világ harmadik legfertőzöttebb országa