Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,804 $

Karácsony Gergely azt állítja, percről percre kevesebb szavazata van

Karácsony Gergely újabb súlyos vádakat fogalmazott meg a Nemzeti Választási Bizottsággal szemben, és új választást követel.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje nyilatkozik, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Budagyöngye bölcsődében kialakított 21. szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Karácsony Gergely többszörösen is középpontba került pénteken, mialatt újabb hangfelvételek szivárogtak ki róla. Korábban azt állította, évek óta lehallgatja a titkosszolgálat, de erről semmilyen bizonyítékot nem tett közzé, míg legutóbb már választási csalást emlegetett, röviddel azelőtt, hogy a Nemzeti Választási Bizottság összeült volna az újraszámlálás miatt.

Karácsony az általa szervezett tüntetésen azt mondta, az elmúlt öt évben az irányítása alatt Budapest szolidárisabb, zöldebb és szabadabb lett. Azt állítja, a demokrácia szívét akarták leállítani, mialatt hitványnak nevezte a kormányt, és hozzátette, szerinte 300 milliárd forintot vettek el tőle. „Nem sikerült minket térdre rogyasztani.” Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

A folytatásban illegális lehallgatásokról, házkutatásokról és fenyegetésekről beszélt. Azt mondta, nyílt versenyben senkinek nincs esélye legyőzni őt, „jöttek a trükkök szép sorjában.” Szerinte az igazi nagy trükk az volt, hogy Szentkirályi Alexandra jelölt volt, és úgy fogalmazott, a világ legostobább kampányát vitte végig ellene.

Újabb súlyos vádak hangzottak el Karácsony Gergelytől

Karácsony Vitézyről is beszélt, akit egyértelműen a Fidesz emberének tart, hozzátéve, azt gondolták róla, hogy megvezethetik ezzel. Ungár Péter ugyancsak szóba került, aki szerinte 5 milliárd forintot örökölt a NER-ből, így 10x több pénzt költhetett Vitézy a kampányában. Láthatóan büszkén és immáron határozottan beszélt arról, hogy ennek ellenére is nyert. „Addig váltogatják a szabályokat, amíg ők nem lesznek a győztesek.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az újraszámolásról azt állítja, a bizottság még csak meg sem vizsgálta a dokumentumukat. Súlyos részrehajlással és csalással vádolja a biztosságot, hozzátéve, információi szerint minden egyes perccel egyre kevesebb szavazattal rendelkezik. A legutóbbi információja erről az, hogy már csak 29 szavazat előnye van Vitézyvel szemben, ami korábban állítólag 54 volt. Lezáratlan borítékokról és furcsa kötegelésről is említést tett, ami újabb súlyos vád a részéről.

Szerinte a kérdést egyfajta módon lehet lezárni, egy újra kiírt tisztességes szavazással. Megjegyezte, bármi is történik odabent, új választást akar, függetlenül a végeredménytől, ami egyelőre nem ismert. Azt mondta, három a magyar igazság, és az emberek támogatását kéri, mert biztos abban, hogy új választásokra lesz szükség. Úgy fogalmazott, a bizottság, mely eredetileg 5 órára írta ki a nyilvános ülését, egy fideszes önkormányzatból beküldött szavazólapokon vitázik, ami kapcsán állítja, azokat szabálytalanul csomagolták össze, miközben nem álltak ott az ellenzéki delegáltak, akiknek későn szóltak.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.