Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Van olyan iskola, ahol már megtiltották a diákoknak a mobilozást

Az igazgató szerint mindez jó hatással van a diákokra.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, a kormány egy 90 oldalas jogszabály-módosítást nyújtott be hétfőn, az ülésszak vége előtti utolsó pillanatban egyebek mellett arról, hogy milyen tárgyak lesznek tiltottak az iskolákban; hogy a tanároknak és az iskolaőröknek joguk lesz átkutatni a diákok táskáját és szekrényét, elvenni a tiltott tárgyakat. A Parlament kedden elfogadta a javaslatot, ami felhatalmazza a kormányt a döntésre.

A miniszterelnökség államtitkára, Panyi Miklós kedd délelőtt a Parlamentben ezt azzal indokolta, hogy a telefonokat egyre gyakrabban használják lelki bántalmazáshoz. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint ugyanakkor felesleges az újabb jogalkotás, mivel az iskolák eddig is dönthettek arról a házirendben, hogy milyen eszközök vihetők az intézménybe. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Az RTL Híradó pedig egy olyan iskolát mutatott be, ahol már megtiltották a diákoknak a mobilozást – szúrta ki a 24.hu. Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az idei volt az első mobiltelefonmentes tanév, itt a diákok csak akkor vehetik elő a telefont, ha az valamelyik tanórai feladathoz kell.

Az intézmény igazgatója, Makainé Zérczi Zsuzsa kifejtette: a gyerekek reggel nyolc órakor kikapcsolják a telefont, elteszik a táskájukba, és amikor délután elhagyják az iskolát, akkor vehetik elő újra. Az igazgató szerint mindez jó hatással van a diákokra: jobb köztük a kommunikáció, sokkal jobban ismerik egymást.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.