Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
366,88 Ft
Euró
394,84 Ft
Font
465,75 Ft
Bitcoin
60,845 $

Kiderült, már most rengetegen szavaztak, itt vannak az adatok

A vártnak megfelelően már most rengetegen szavaztak, és folyamatosan érkezik a tömeg a választások miatt.

...svg content...Fotó: A szavazatszámláló bizottság tagjai szavazási útmutatót ragasztanak ki az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban kialakított 18. számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Komka Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Minden korábbi rekord megdőlhet a részvételi aránnyal, és már most látni, hogy a korábbi választások számait felül fogja múlni a jelenlegi választás. Szijjártó Péter olyan gyors volt, hogy elsőként szavazott Dunakeszin, majd üzent is a honfitársainak.

Egyelőre minden a legnagyobb rendben zajlik, várják a szavazókat. Fontos tájékoztatást adtak ki arról is, milyen egy érvényes szavazat, illetve egyáltalán milyen dokumentumok felmutatásával szavazhatunk. Az írásképtelen emberekre is gondoltak, természetesen szavazhatnak, és segítséget kapnak. Soron kívül Rétvári Bence: az állami gyermekvédelmi intézményvezetők többsége alkalmas a munkára

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán vasárnap reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 1,88 százaléka (148 427 szavazó) járult az urnákhoz a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Jönnek az új adatok

A fővárosban a szavazók 1,62 százaléka, 21 744 választópolgár adta le szavazatát 7 óráig. A vármegyék közül a részvételi arány 7 órakor Tolna vármegyében volt a legmagasabb, 2,47 százalék, ami 4331 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében volt: 1,53 százalék, 7760 szavazó.

Az 1998-as önkormányzati választáson 0,93 százalék, a 2002-es választáson 0,92 százalék szavazott 7 óráig. A 2006-os önkormányzati választáson a választásra jogosultak 1,12 százaléka, a 2010-es választáson 0,99 százaléka, tíz évvel ezelőtt 1,06 százaléka, öt évvel ezelőtt pedig 1,12 százaléka voksolt 7 óráig. A 2004-es EP-választáson 0,90 százalék, a 2009-es választáson 1,07 százalék szavazott, tíz évvel ezelőtt 0,96 százalék, öt évvel ezelőtt pedig 1,48 százalék voksolt 7 óráig. Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 9 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán vasárnap reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 1,62 százaléka adta le szavazatát a fővárosban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Budapesten a reggel 7 órai adatok szerint a választásra jogosult 1 millió 343 ezer választópolgárból 1,62 százalék, 21 744 választó adta le szavazatát. Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 9 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

Liner/MTI

Legkésőbb hétfőig dönt Vitézy Dávid panaszáról az Alkotmánybíróság

A rendelkezésre álló információk szerint a döntés végső határideje július 8.

240 ezer embert evakuáltak Kínában az esőzések miatt (videó)

Közel negyedmillió embert kellett evakuálni Kína keleti részén, miután hatalmas eső zúdult a területre, ami miatt többek között a Jangce is megduzzadt.

Letört az urna füle, a nagytarcsaiak egy részének újra polgármestert kell választania

De arra is fény derült, hogy az urna tartalmát összeöntötték más szavazólapokkal. Ezáltal a Kúria úgy döntött, megsemmisíti a helyi polgármester-választás eredményét.