Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,549 $

Szentkirályi maga döntött a visszalépésről, de egyeztetett Orbán Viktorral

Szentkirály Alexandra saját maga döntött úgy, hogy visszalép Vitézy Dávid javára, amiről Orbán Viktor miniszterelnökkel is egyeztetett.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Mennyi pénz folyik el Gyurcsány embereire a Városházán? címmel Budapesten, a Madách téren 2024. május 29-én. MTI/Kovács Attila
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra visszalépett a választások előtt Vitézy Dávid javára, aki egy rendkívüli sajtóeseményen beszélt arról, hogy szerinte ezt Karácsony Gergelynek kellett volna megtennie. A válasz nem váratott sokáig magára, Karácsony a Fidesz emberének tartja Vitézyt, és továbbra is magabiztos a győzelmét illetően.

Gyurcsány Ferenc ugyancsak azt mondja, Vitézy a Fidesz jelöltje, amit mindkét fél tagad. Szentkirályi is, aki jobban látta visszalépni, mert elemezvén a helyzetet, ez adja meg a legjobb lehetőséget arra, hogy új főpolgármestere legyen Budapestnek. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

„A napokban világossá vált, hogy valódi esély van változást elérni Budapesten. Ez a változás most úgy lehetséges, ha nem oszlanak meg a változást akaró szavazatok. Le kell váltanunk Karácsony Gergelyt, és ki kell szabadítanunk a várost Gyurcsányék fogságából, különben újabb 5 éven keresztül fognak a fővároson élősködni.” – idézte az Index Szentkirályit.

Egyedül döntött Szentkirályi a visszalépésről

„Gyurcsány embereinek kisöpréséhez kulcsfontosságú a Fővárosi Közgyűlésben egy erős Fidesz-frakció.” – emelte ki a korábbi kormányszóvivő, aki arra kéri az embereket, szavazzanak Vitézy Dávidra vasárnap. „A Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz–KDNP-listára szavazzon. A döntésemet nem előzte meg semmilyen egyeztetés Vitézy Dáviddal.”

A Telexnek is sikerült elérnie Szentkirályit, aki épp Deutsch Tamással beszélgetett egy teraszon a fővárosban, de pár kérdés erejéig a lap szolgálatára állt, melynek ideje alatt azt is megtudhattuk, hogy ez egy személyes döntés volt a részéről, amit ő maga hozott meg. Természetesen egyeztetett erről azzal a személlyel, akitől a felkérést kapta, vagyis Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Ami pedig Vitézy Dávidot illeti, évek óta semmilyen formában nem egyeztetett vele. Egyértelművé tette, a stábjában lévők sem egyeztettek Karácsony riválisával, mondván, ha ő nem tette, akkor a többiek miért tennék. Politikailag és személyes szinten is jó lépésnek gondolja azt, ahogyan döntött, mert valós esély nyílt a jelenlegi budapesti rendszer megváltoztatására.

Főpolgármesteri választás eredménye: alkotmányjogi panaszt nyújtott be Vitézy Dávid

Vitézy a Kúria döntésének alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól.

Neymar egyre keményebben edz (fotók)

Láthatóan remek úton halad előre Neymar, aki egy nagyon súlyos sérülésből térhet vissza hamarosan.

További három miniszteri biztos és egy államtitkár kinevezéséről döntött a kormány

Hivatalosan is kinevezték Varga-Bajusz Veronikát államtitkárnak, de a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a külgazdasági és külügyminiszter is nevezett ki miniszteri biztosokat.