Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
60,976 $

Orbán Viktor nem Gulácsit, és nem is Dibuszt védetné az Európa-bajnokságon

Orbán Viktor mindig tud meglepetést okozni, és van is abban valami, amit mond, közvetlen az Európa-bajnokság előtt.

...svg content...Fotó: A magyar kezdőcsapat az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzés előtt a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. Elöl Willi Orbán, Dárdai Márton, Nagy Ádám, Sallai Roland és Kerkez Milos, hátul Schäfer András, Varga Barnabás, Loic Nego, Lang Ádám, Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik (b-j). MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Nem lehet azt mondani, hogy a magyar válogatott parádézott volna az írek ellen kedd este Dublinban. Több góllal kellett volna nyernie Marco Rossi csapatának, de vereség lett a vége, amivel megszakadt a nagy veretlenségi sorozat. Rossi csalódott volt, és egyúttal közepesre értékelte Szoboszlai Dominik teljesítményét.

Ugyanakkor jegyezzük meg, ez csak egy felkészülési mérkőzés volt, a java két hét múlva következik az Európa-bajnokságon, ahol komoly ellenfeleink lesznek. Ott már egy rendkívül éles magyar válogatottra lesz szükség, és Rossi meghozta az egyik legfontosabb kérdésben a döntést, mégpedig ki véd az Eb-b. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

Gulácsi kezdett Írországban, ami jelzésértékű volt, és ugyan Dibusz is kiváló kapus, ne feledkezzünk meg Szappanosról sem, aki valószínűleg régóta védené a magyar kaput, ha Gulácsi és Dibusz egy másik országban látja meg a napvilágot. Három hasonló kvalitású kapus, melynek kapcsán megkérdezte a Mandiner Orbán Viktort, kit favorizálna, Dibuszt vagy Gulácsit.

Orbán Viktor már választott

„Szappanos. Mindhárman nagyon jó kapusok, bármelyiket választja a mester, nem nyúl mellé. Az én szívemhez Szappanos áll a legközelebb, az én fiatal­koromban az volt a jó kapus, akitől félni kellett. A háromból én leginkább Szappanostól félnék, ha centert kellene játszanom.” – válaszolt a kérdésre Orbán Viktor miniszterelnök.

„A 2016-os Európa-bajnokságon nagyon jó csapatunk volt, és még olyan magasan jegyzett játékosok, mint Szoboszlai hiányában is továbbmentünk. Aztán a következő Eb-n sérült volt Szoboszlai, ott álltunk a továbbjutás küszöbén Münchenben. Függetlenül egy-egy játékosunk teljesítményétől vagy hiányzásától a válogatottunk már eljutott oda, hogy képes a méltó helytállásra.”

Úgy érzi, mindhárom meccset meg tudja nyerni a válogatott, ugyanakkor a vereség is benne van a pakliban, emiatt egy több mint koncentrált csapatra lesz szükség. „Ami a csoportkört illeti, mindhárom meccset meg tudjuk nyerni, de el is veszíthetjük. Az a fontos, hogy az első perctől kezdve minden mérkőzésen azt érezzük: a magyarok nyerni jöttek ide. Ahogy a sláger mondja, megjöttek a magyarok, húzzátok meg magatok. Ezt szeretném látni a pályán.”

Jöhet a kötelező online időpontfoglalás a rendelőkbe

A kormány új intézkedéseket vezetett be az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségének javítására és az orvos végzettségű kormánytisztviselők bérezésére vonatkozóan.

Máris kiesett a címvédő Olaszország Svájc ellen az Európa-bajnokságról

Enyhe túlzással papírforma eredmény született a Svájc-Olaszország mérkőzésen az Európa-bajnokságon, miután az olaszok ezúttal is gyengén játszottak, mindössze egy kaput eltalált lövésük volt.