Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Utazók, figyelem: csökkennek a repülőjegyárak

Akik nyaralást terveznek, azok számára jó hírt jelenthet, hogy elkezdett lejjebb menni a repülőjegyek ára.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lassulni látszik a Covid utáni utazási láz, ennek jeleként Európában és Ázsiában is stabilizálódnak, illetve csökkennek a repülőjegyárak, ez azonban kihívások elé állítja a magas költségekkel és korlátozott kapacitással küzdő légitársaságokat. A járvány után megnyílt légi közlekedés során a kereslet és kínálat közötti egyensúlyhiány növelte az árakat, ám az infláció miatt növekvő megélhetési költségek hatására egyes utazók árérzékenyebbé váltak.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint a jegyárak nem nőttek olyan mértékben, mint várták, ami az európai légitársaságok részvényeinek esését okozta – írja a Portfolio a Reutersre hivatkozva. A Forwardkeys adatai alapján tavalyhoz viszonyítva stagnálnak az árak Európában, míg Ázsia-csendes-óceáni térségben 16 százalékos csökkenést mutattak. Hozzáteszik: Kína gazdaságának lassulása és a nemzetközi járatok korlátozott szintje továbbra is befolyásolja az utazást bizonyos piacokon. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Az Ausztráliai Flight Centre Travel Group szerint az első negyedévben 12,8 százalékkal csökkentek az árak. A fogyasztók továbbra is érdeklődnek az utazás iránt, de Európában nagyobb árérzékenység figyelhető meg, s ezt bizonyítja az is, hogy az olcsóbb úti célok népszerűsége egyre növekszik. Az amerikai turisták kiadásai viszont még mindig erősnek mutatkoznak, különösen a prémium utazások terén – jegyzik meg.

A Mastercard Economics Institute szerint rekordszámú amerikai utazott külföldre 2024 első negyedévében. A Bank of America adatai alapján bár csökkenés figyelhető meg, de még mindig magasabb kiadások tapasztalhatók 2019-hez képest – derül ki a cikkből. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy utazási szakértők röviden összefoglalták, mivel tudunk sok pénzt megspórolni a nyaralásra.

Fontos, hogy kezdjük el időben, minél hamarabb megtervezni az utazást, mert így lesz időnk kivárni a legjobb ajánlatokat. De arról is beszámoltunk, hogy azonnal fizet a biztosító, ha 60 percnél többet késik a repülőgép egy fejlesztésnek köszönhetően, amely hazánkban szintén elérhetővé tette ezt a fajta biztosítást. Akit érdekelnének az ezzel kapcsolatos részletek, ebben a cikkben bővebben is kifejtettük a témát.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.