Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,32 Ft
Euró
395,13 Ft
Font
465,32 Ft
Bitcoin
62,838 $

Xavi egy győzelemmel búcsúzott a Barcától, a csapat új edzőjének is üzent

Méltó módon zárta pályafutását a Barcánál az edző, győztes mérkőzéssel búcsúzott a csapattól Xavi.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Joan Monfort
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután vasárnap a Sevilla elleni 2-1-es győzelemmel zárta le a Barcelona edzői időszakát, Xavi Hernández a Barcánál töltött időszakáról beszélt, s megosztott pár olyan gondolatot, melyet eddig nem hallhattunk tőle. Egyebek mellett arról beszélt, hogy úgy érezte, alulértékelték a munkáját, és az utódjának nehéz dolga lesz.

Xavi a DAZN-nek nyilatkozva a Sevilla legyőzése után több témát is érintett, első körben visszaemlékezett arra, milyen sikereket értek el a Barca csapatával: Soron kívül Apple-ügy: már rengeteg ügyfelet kártalanítottak

„A Barca kilencedik volt a tabellán, amikor 2021 végén megérkeztem. Mi a második helyen végeztünk. Aztán az első teljes szezonban két trófeát nyertünk [a LaLigát és a spanyol Szuperkupát]. Az idei év nem volt az elvárt szinten, de ez több kulcsfontosságú meccsen is a részleteken múlott. Kár érte. Szomorú vagyok, de ez az edző dolga.”

Az ESPN beszámolója szerint Xavi helyére Hansi Flick érkezik, ezt pedig a következő napokban jelenthetik majd be. Xavi az interjú során utódjának is üzent:

„[Az új edzőnek] tudnia kell, hogy ez egy nehéz helyzet, mert a Barcelona egy bonyolult klub, a kedvezőtlen pénzügyi helyzet miatt is, de mindenekelőtt a [LaLiga] pénzügyi fair play szabályai miatt.”

Xavi úgy folytatta, az új edzőnek egyáltalán nem lesz könnyű dolga, „szenvedni fognak, és türelemre lesz szükségük, mert ez egy nagyon nehéz munka”. Úgy folytatta:

„Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, az a győzelem, függetlenül attól, hogy [korábban] részei voltak-e a klubnak vagy sem. Engem nagyítóval vizsgáltak, és bizonyos szintű elvárásokat támasztottak velem szemben, mert a Barca eddigi legjobb korszakának voltam a részese, ami ellenem játszott.”

Mint ismert, Xavi eredetileg januárban jelentette be, hogy a nyáron lemond, de áprilisban meggondolta magát, aztán pénteken a Joan Laporta klubelnökkel folytatott megbeszélésen mégis menesztették. Az edző azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a januári kételyei ellenére is maradni akart a posztján, és nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen okok miatt bocsátották el.

Gyurcsány Ferenc szerint fantasztikus dolgokat csinált miniszterelnökként, amit elhallgatott az MSZP

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök most épp azt boncolgatta, kik lehettek a felelősei a Fidesz kétharmados győzelmeinek.

Nagy napot ünnepel a Liverpool Szoboszlai Dominik miatt

Egy évvel ezelőtt ezen a napon írta alá a szerződését Liverpoolban Szoboszlai Dominik, aki jelenleg a nyári szünetlét tölti.