Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,32 Ft
Euró
396,70 Ft
Font
469,56 Ft
Bitcoin
61,583 $

Magyar Péter szerint egészen nevetséges, amit Karácsonyék műveltek egyes kerékpárutakkal

A Tisza Párt vezetője többek között Budapesten is jelentős változásokat vezetne be, érintvén a kerékpárutakat.

...svg content...Fotó: BKK
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter biztosan nem fog Karácsony Gergelyre szavazni a következő hétvégén a budapesti választások idején. Tisztázta, a többi jelöltet sem tudná jó szívvel támogatni, és kizárta, hogy bárkivel is koalícióra jusson, mert a Tisza Pártban látja a jövőt, és úgy érzi, egyedül is képesek lennének kormányozni az országot.

Egy gyalogos híd megépítését is tervezi, amin kizárólag gyalogosok közlekednének. Szerinte 1 év alatt felhúzható lenne ez a híd, majd annak elkészültével újra meg lehetne nyitni a Lánchidat az autós forgalom előtt. Nem lát ebben akadályt, és már azt is tudja, hol lehetne az új híd. Soron kívül Gyurcsány Ferenc bejelentette, nem mond le

„Hogy nem jutottunk el odáig Budapesten, hogy megépüljön egy gyalogos híd mondjuk a Parlamentnél, vagy a Lánchídnak az egyik meg a másik oldalán”, ami egy csomó más külföldi városnál megvalósult? – olvasható a Telex oldalán, ahol interjút adott Magyar, még azelőtt, hogy az ATV vendége lett volna.

„Szerintem mindenki szeretne több bicikliutat” – folytatta, hozzátéve, erről még a fideszesek között sincs vita, hozzátéve, „mindenki tudja, hogy az a jövő, hogy próbálunk az autóból átülni, amikor lehetséges, de ahhoz biztonságos bicikliutak kellenek, amik nem egy ilyen fölfestünk egy sávot… egészen nevetséges”

Azon a véleményen van, hogy a jelenlegi megoldás nem biztonságos, miközben elveszi a helyet az autóktól, illetve a körút melletti kis utcákba tereli a forgalmat. Ahogyan ő fogalmazott, fényévekre vagyunk attól, ahol lehetnénk, ami miatt teljesen átalakítaná a város irányítási rendszerét, hogy ne legyen ennyi külön kerületi testület.

Vitézy Dávid reagált a döntésre, Karácsony Gergely megkapta a magáét

Vitézy Dávid is reagált a hivatalos döntésre, miszerint az a döntés született, hogy nem lesz új választás Budapesten, tehát Karácsony Gergely marad a főpolgármester.