Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,12 Ft
Euró
394,24 Ft
Font
465,97 Ft
Bitcoin
61,383 $

20 hónap után nemzetközi versenyen indul Milák Kristóf

Barcelonában és Monacóban elővizsgázik az Eb-re és az olimpiára készülő úszó.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már 20 hónap telt el azóta, hogy Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója nemzetközi versenyen rajtkőre állt. Ha nem gondolja meg magát, vagy valami váratlan dolog nem jön közbe, a jövő héten Barcelonában viszont pontot tesz hosszú távolmaradásának időszakára – tudta meg az SzPress Hírszolgálat. Megjegyzik, utoljára 2022 augusztusában, a római Európa-bajnokságon versenyzett külföldi ellenfeleinek társaságában, méghozzá lehengerlő sorozatot bemutatva, amelyek eredményeként aranyérmet és ezüstöt is begyűjtött.

Kevesebb mint egy hónappal az idei vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek kezdete előtt Milák a válogatott versenyzők kéthetes törökországi edzőtáborában készül a belgrádi megmérettetésre, amit 33 nappal később követ a párizsi olimpiai próbatétel. Beleki jelenléte azért nem magától értetődő, mert az olimpiai bajnok úszó az áprilisi országos bajnokság után csak elvétve jelent meg a Duna Arénában, edzéseinek körülbelül a háromnegyedét magyarázat nélkül kihagyta. Ám jócskán akadtak ennek ellentmondó hírek is. Soron kívül A BRFK is megszólalt az Orbán Viktor konvoját kísérő rendőr halála kapcsán

Azok szerint az úszó csak a csoportos gyakorlásokra mondott nemet, s közben egy másik uszodában „önállósulva” edzett valamennyit. De a hírszolgálat megjegyzi azt is: Miláknak segíthetett valaki, mert az ő szintjén magányos harcosként lehetetlen csatát nyerni. Összekötő kapocs lehet a két közelgő világverseny között, hogy a kiszámíthatatlanságban is egyedülálló „teljesítményre” képes magyar sporthíresség a szerb, majd a francia fővárosban is a 200 méteres pillangóúszás címvédőjeként veheti fel a versenyt a kihívóival – írja az SzPress.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Milák Kristóf mégsem Ausztráliában készült a nagy visszatérésre: edzője, Virth Balázs megerősítette, hogy a versenyző hazai környezetben készült az úszó országos bajnokságra. A világklasszis úszó edzéseivel kapcsolatos hiányzásokról ebben a cikkben is írtunk korábban, majd a MOB-elnök, Gyulay Zsolt is megszólalt, aki fontos kérést intézett a szurkolókhoz. Mint fogalmazott, „senkinek nem jó, hogy ennyit foglalkozunk Milák Kristóffal”, s „a medencében úgyis minden kiderül”.

Magyar Péter ismét megszólalt a diszkós ügy után, szinte az egész médiának nekiment

Magyar Péter a Tisza Párt megválasztásával többek között a média működését is teljesen megreformálná, amihez valószínűleg az érintett lapoknak is lenne pár szavuk.

Máris lemondott Gattyán Megoldás Mozgalmának elnöke

Gattyán György Megoldás Mozgalma teljes átalakulás alatt áll, miután nem éppen úgy alakulnak a dolgok, mint azt tervezték.

Súlyos baleset történt Csepelen, kidőlt egy villanyoszlop

Olyan erővel csapódott be az autós Csepelen, hogy kidöntött egy villanyoszlopot, jelentős lehet az anyagi kár.