Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

...svg content...Fotó: Az állami látogatáson Kínában tartózkodó Vlagyimir Putyin orosz elnököt szállító autó az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány fővárosában, Harbinban 2024. május 17-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszandr Rjumin
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Aurus továbbfejlesztette a Senatot, azt a modellt, amellyel Vlagyimir Putyin elnök is jár. Az orosz limuzin új hűtőrácsot, új lökhárítókat, új mátrix LED-es fényszórókat, krómozott díszítéseket kapott, belül pedig új infotainment rendszert, nagyobb képernyővel, de ez még nem minden.

Ugyanis a luxusjárművet továbbfejlesztett kamerákkal és éjjellátó rendszerrel is ellátták, és egy 4,4 literes, 606 lóerős, dupla turbós V8-as motor hajtja, illetve tartozik hozzá még 9 sebességes automata sebességváltó és 4×4-es meghajtás is – részletezi a HVG. Mint írják, az Autostat ügynökség szerint ebben az évben eddig 40 Aurust adtak el Oroszországban. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

Az autót egyébként mostantól a Szentpétervár melletti, egykori Toyota-gyárban építik majd – teszik hozzá. A japán vállalat tavaly márciusban adta el az üzemet, akkor került az orosz állami Autófejlesztési Ügynökség (NAMI) tulajdonába. A cikkben megjegyzik azt is, hogy az orosz elnök szívesen ajándékoz egy-egy példányt a hozzá látogató állami vezetőknek.

Februárban például Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kapott egy példányt, amit a két vezető közötti különleges kapcsolat jelékének tekintenek. Tavaly novemberben arról is beszámoltunk, hogy Észak-Korea immár 49 éve tartozik Svédországnak ezer darab Volvo 144-es árával: Phenjan 1974-ben 1000 darab Volvo 144-esre és egyéb gépészeti berendezésre adott le megrendelést 73 millió dollár értékben.

Ezt a svéd vállalatok teljesítették is, ám Észak-Korea sosem fizetett ezért. Az eltelt közel öt évtized során a tartozás összege a kamatok miatt körülbelül 330 millió dollárra emelkedett, Stockholm pedig azóta is szeretné megkapni a pénzét, ezért minden évben emlékezteti Phenjant a tartozásra. Eddig azonban semmi hír arról, hogy mikor tervezik rendezni a számlát.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.