Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Lázár János szerint a maxi-Dubajjal egy Budapesthez méltó fejlesztés valósulhat meg

Elmondása szerint „Rákosrendező esetében Budapest vezetése nem csinálhatja azt az alibizést, amit az elmúlt 5 évben művelt”.

...svg content...Fotó: MTI/Vajda János
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lázár János nemrégiben adott interjúja során több témára is kitért, egyebek mellett a kínai-magyar kapcsolatok erősítésére, a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a kínai tőke szerepére, az autóúthálózat fejlesztésére, az orosz-ukrán háború következményeire és a maxi-Dubaj fejlesztésre is. Utóbbit illetően például úgy fogalmazott: „Ami a maxi Dubaj beruházást illeti – amit a magam részéről inkább új, millenniumi városnegyed beruházásnak neveznék, hiszen erről van szó – fontos látni, honnan indultunk”.

Majd Lázár János azzal folytatta: „A Rákosrendező ma Európa talán legértékesebb telke. Nincs olyan európai fő- vagy akár nagyváros, ahol 140 hektár egybefüggő terület állna rendelkezésre, ráadásul ilyen kiváló lokációval. Ezért stratégiai kérdés, hogy ezt a területet az ország hogyan fejleszti. Eddig nem egyszerűen parlagon hagyott lehetőség volt, hanem fájdalmas tájseb. A kevés lakóingatlanon túl egyre inkább egy szégyenteljes és bizony kifejezetten veszélyes, illegális hulladéklerakó a város szívében… Nekünk van ennél jobb ajánlatunk Magyarország és Budapest számára”. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

Kiemelte, a megvalósításhoz megnyerték a világ egyik legjobb A-kategóriás ingatlanfejlesztőjét, most pedig az a kérdés, hogy az ő üzleti szempontjait hogyan lehet a környékbeliek lakhatási igényeivel és életviszonyaival összeegyeztetni. „Ennek a közös metszetnek a kialakítása a legnehezebb és a legizgalmasabb kihívás ezen a területen. Abban vagyok érdekelt, hogy minél több zöldfelület legyen, illetve Budapesthez méltó fejlesztés valósuljon meg” – tette hozzá az építési és közlekedési miniszter.

„Gondolni kell valamit a jövőről, akarni és tudni is kell cselekedni. Nekem az kevés, hogy ne legyen semmi… Rákosrendező esetében Budapest vezetése nem csinálhatja azt az alibizést, amit az elmúlt 5 évben művelt” – húzta alá a Portfolionak nyilatkozva. Mindemellett azt gondolja, a magyar gazdasági növekedés aranytartalékát a vidék jelenti, s aki Magyarországot erősebbé, a magyar embereket pedig gazdagabbá akarja tenni, annak fel kell tárnia és ki kell aknáznia ezt a tartalékot.

„A vidék felvirágoztatásával, egyes, korábban talán elfelejtett régiók bekapcsolásával a gazdasági vérkeringésbe, minden magyar jól jár – a vidéken élő, de a nagyvárosi és a budapesti is” – vélekedett Lázár János. A maxi-Dubaj fejlesztéssel kapcsolatos részletekről ebben a cikkben számoltunk be korábban, amelyből kiderül, hogy Európa legmagasabb tornya épülhet meg Budapesten. De arról is írtunk, hogy mindez milyen hatással lehet a fővárosi ingatlanpiacra.

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.

Meghalt egy csecsemő a francia partoknál

Egy menedékkérőket szállító hajó süllyedt el a francia partoknál, aminek következtében életét vesztette egy csecsemő.

Eltiltották az olasz vízilabda-válogatottat a magyarok elleni olimpiai botránymeccs után

Mindez azt jelenti, hogy az olasz válogatott nem indulhat a világkupában, amelynek divíziós I-es tornáját Újvidéken rendezik, többek között a magyar válogatott részvételével.