Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,762 $

Részletek a mini-Dubajról: Európa legmagasabb tornya épülhet meg Budapesten

Továbbá egy tervezett bevásárlóközpontról és egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is szó esett.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a „mini-Dubajnak” nevezett tervek keretében legalább 1900 milliárd forintnyi értékű irodaház és luxuslakás jönne létre mintegy 60-65 hektárnyi területen a mostani Rákosrendező területén, emellett 25-30 hektárnyi közpark létesítése is tervben van. Arról, mindez milyen hatással lehet a fővárosi ingatlanpiacra, ebben a cikkben számoltunk be.

De februárban azt is megírtuk, hogy már megkezdődött a „mini-Dubaj” területének előkészítése, felszólítást kaptak a bérlők, Karácsony Gergely főpolgármester pedig a lakosság meglátásaira is kíváncsi volt a Rákosrendezőre tervezett új városrész kapcsán: mint mondta, olyan beruházás nem születhet, amit a budapestiek nem támogatnak, ezért kéri ki a lakosság véleményét. Soron kívül Megélénkülhet a szélmozgás szombaton, napközben 27 fok is lehet

Míg nemrégiben a befektető Eagle Hills Properties tulajdonosa, Mohamed Alabbar is nyilatkozott a mini-Dubajnak nevezett beruházás részleteiről – szúrta ki a Telex. Kiemelik: a Khaleej Times már nem csak Európa legmagasabb tornyáról, de egy tervezett bevásárlóközpontról és egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is ír a beszámolójában.

Az emirátusi üzletember – aki a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületének, a 828 méteres Burdzs Kalifának az építtetője is volt – úgy fogalmazott: az Eagle Hills Properties izgatottan várja a Magyarország által kínált lehetőségeket. Ő maga pedig azon a véleményen van, hogy a projekt túlmutat a puszta ingatlanbefektetésen.

A cikkben emlékeztetnek, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter múlt héten találkozott az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival, ekkor előbbi „zászlóshajó projektnek” nevezte a fejlesztést. Szerinte ez a hatalmas városfejlesztési projekt új lendületet ad a két ország együttműködésének, valamint Budapest fejlődésének is.