18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

Meghalt Irán elnöke, felvételeken az összeroncsolódott helikopter

Irán elnöke minden bizonnyal életét vesztette, mellette mindenki mással is, akik a helikopteren ültek.

...svg content...Fotó: Az iráni elnöki hivatal képén Ebrahim Raíszi iráni (b) és Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök a két ország által a határfolyó Arakszon épített Kiz-Kalaszi duzzasztógát avatóünnepségén 2024. május 19-én. MTI/EPA/Iráni elnöki hivatal
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Derült égből villámcsapásként érte Irán elnökének hívőit a lezuhant helikopter, amin többek között az ország vezetője és a külügyminiszer ült. Több mentőcsapat egyszerre kereste a gépet, majd órákkal később rátaláltak a roncsra a ködös időben, ami jelentős mértékben nehezítette meg a kutatást.

Irán részéről továbbra sem érkezett hivatalos megerősítés arról, hogy az elnök már nincs életben. Az orvosok azonban bejelentették, nem találtak életjelet a roncs körül, ami még egyértelműbbé teheti az iráni elnök halálát. A zuhanás körülményei egyelőre nem ismertek, jelenleg is vizsgálják a helyszínt, hogy pontosan mi történhetett.

Közben az iráni média és más nemzetközi médiumok fotókat, videókat osztottak meg a helyszínről, ahol Raisi helikoptere található. A fotókból egyértelműen kivehető, hogy a gépből szint semmi nem maradt, az teljesen összeroncsolódott egy hegyoldalon.

Immáron hivatalos, Raisi iráni elnök a helikopter több utasával együtt életét vesztette. Amirabdollahian külügyminiszter, aki szintén a gépen tartózkodott, ugyancsak meghalt a becsapódás következtében, amit több iráni hírügynökség is megerősített. Az iráni törvények értelmében az ország vezetését ideiglenesen Mohszen Mokber első alelnök veszi át.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.