Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,63 Ft
Euró
386,52 Ft
Font
450,58 Ft
Bitcoin
65,518 $

Újabb ember halt bele a bubópestis-fertőzésbe Mongóliában

Az ázsiai országban idén már a harmadik pestises elhunytat vették nyilvántartásba, ami azt jelenti, szinte lángra kaphatott az epidémia a régióban.

...svg content...Ulánbátor, 2020. március 17. Védőruhás dolgozók az ulánbátori Szühebátor teret fertőtlenítik a koronavírus-járvány terjedése megakadályozásának érdekében 2020. március 17-én. MTI/EPA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ázsiai országban idén már a harmadik pestises elhunytat vették nyilvántartásba, ami azt jelenti, szinte lángra kaphatott az epidémia a régióban.

A Xinhua kínai állami hírügynökség és a Sputnik News beszámolója szerint a Zavkhan közelében található Tosontsengel régióban egy 38 éves férfi hunyt el a bakteriális fertőzés okozta szövődmények következtében. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Az áldozat állítólag nem megfelelő módon hőkezelt mormotahúst evett az észak-mongóliai Khovsgol tartomány területén, majd utána rosszul érezte magát, és kórházba szállították. A helyi Zoonotikus Betegségek Központ alapján a beteg összesen 25 kontaktusát vizsgálták, közülük szerencsére mindannyian negatív pestistesztet produkáltak.

Az előző haláleset közül az egyik a nyugati Khovd tartományban történt még augusztusban, míg a másik a Govi-Altáj provinciában július közepén. Mindez idáig 18 pestisgyanús pácienst helyeztek ellenőrzés alá Mongóliában, közülük négy személynél megállapították, hogy szervezetükben jelen van az agresszív baktérium.

Július elején a kínai Belső-Mongóliában két páciensről derült ki, hogy hordozzák a bubópestis kórokozóját, ami miatt az egész régiót harmadik fokozatú készültségi szintre helyezték, megtiltották a vadászatot és az ismeretlen forrásokból származó vadhús fogyasztását.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.