Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Fontos módosítást kapott a gyermekvédelmi törvény

A gyermekvédelmi törvény friss módosítása bizonyos esetekben mentesíti az egyházi személyeket a feljelentési kötelezettség alól.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ben Wicks
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A gyermekvédelemről szóló 1997. évi törvény legutóbbi módosítása értelmében az egyházi személyek mentesülnek a feljelentési kötelezettség alól, ha a gyermek elleni bűncselekményekről gyónás során szereznek tudomást.

A törvényjavaslat szerint a gyónási titok részét képező információk nem esnek bele a kötelező jelentési körbe, az egyházi személyek így nem kötelesek ezeket az információkat sem jelenteni, sem a hatóságok előtt ismertetni. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Az indoklás szerint a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése és megszüntetése érdekében a bűncselekmények jelzésére vonatkozó kötelezettség elmulasztásának következményét akarják egységesíteni azáltal, hogy a gyónási titokként megtudott információk kivételt képeznek majd, írja az Index.

A törvény értelmében a gyermekkel szembeni szexuális, fizikai bántalmazás vagy elhanyagolás esetén a tudomásszerző személynek három munkanapon belül jelentést kell tennie, kivéve, ha az információ gyónás során került a birtokába.

Kocsis Máté korábban arról beszélt, hogy akár két év börtönbüntetéssel is sújthatók lesznek azok a szakemberek, akik nem jelzik, ha egy gyermek veszélyeztetett helyzetben van.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.