Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,95 Ft
Euró
399,44 Ft
Font
476,70 Ft
Bitcoin
62,320 $

Kína hihetetlenül jól tartja magát: az új fertőzöttek száma az elmúlt 24 órából

A kínai kormány nagyon szigorú intézkedései és a társadalmi fegyelmezettsége miatt az ország messze a legjobb adatokat produkálja a koronavírus idején.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

A kínai kormány nagyon szigorú intézkedései és a társadalmi fegyelmezettsége miatt az ország messze a legjobb adatokat produkálja a koronavírus idején.

Kínának elsőként kellett reagálnia a koronavírusra, ami az eddig megjelent adatok szerint épp tőlük indult. A kínai Wuhan volt az a város, ahol elszabadult a káosz, majd nem sokkal később a vírus az egész világot megfertőzte. Soron kívül Földön kívüli élet keresésére indul a NASA hamarosan

Kínát több kritika is érte, amiért nem reagált azonnal, és nem értesítette rögtön a többi országot. Akkoriban azonban még rengeteg volt a kérdőjel, de Amerikai különösen negatív hangot ütött meg Kínával kapcsolatban. Donald Trump szokásához híven nem fogta vissza magát.

A több mint 1.4 milliárd lakossal rendelkező ázsiai országban rendkívül alacsonyak a számok. Tekintve, hogy mekkora a népesség, ezek az adatok messze a legjobbnak számítanak a koronavírusban.

A TRT World beszámolója szerint Kína az elmúlt 24 órában 10 új COVID-19 esetet rögzített. Erről a nemzeti egészségügyi hatóság számolt be, hozzátéve, hogy egy nappal korábban is csak 12 új fertőzöttet regisztráltak.

Ez már a 23. egymást követő olyan nap Kínában, amikor az Országos Egészségügyi Bizottság közleménye szerint az új adatok kivétel nélkül „importfertőzésről”, tehát nem helyi fertőzésről beszélhetünk.

Lassan 1 hónap telik el úgy, hogy nem regisztráltak helyi fertőzöttet. A bizottság 13 új tünetmentes fertőzésről is jelentett. Egy nappal korábban ez 17 embert jelentett. Kína azonban továbbra sem számolja a tünetmentes betegeket a megerősített esetek közé.

Kína megerősített eseteinek száma összesen 85 144. Az áldozatok száma változatlanul 4634, tehát a hivatalos közlemény szerint nem volt új halálos áldozata a COVID-19-nek az országban.

A futball mosolyra fakasztotta Wuhant, a koronavírus epicentrumát: micsoda nap!

Orbán Viktor reagált a DK-s akcióra: „Egy újabb DK-s pojáca”

Orbán Viktor miniszterelnöknek megvan a véleménye a DK akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos.