Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,41 Ft
Euró
394,54 Ft
Font
466,85 Ft
Bitcoin
56,535 $

Ennyivel emelkedett megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hétfőn

Mint nemrég megtudhattuk, Magyarországon egyetlen nap leforgása alatt 576 COVID-19 pácienst regisztráltak, ami arról tanúskodik, hogy a második hullám valósággal berobbant hazánkban.

...svg content...Szarajevó, 2020. augusztus 5. Koronavírus-tesztelésre érkezett asszony testhõmérsékletét mérik egy szarajevói kórházban 2020. augusztus 5-én. Némileg mérséklõdött a koronavírus-fertõzöttek növekedési üteme a Nyugat-Balkánon, azonban a legtöbb országban továbbra is több száz fertõzöttet regisztrálnak minden nap. MTI/EPA/Fehim Demir
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Mint nemrég megtudhattuk, Magyarországon egyetlen nap leforgása alatt 576 COVID-19 pácienst regisztráltak, ami arról tanúskodik, hogy a második hullám valósággal berobbant hazánkban.

Hétfő virradóra arról számoltak be az egészségügyi hatóságok, hogy összesen már 8963 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Szakértők egyöntetű véleménye szerint kizárólag a behurcolt esetekre már nem lehet fogni a járvány intenzitásának növekedését, egyúttal kiemelték, a Horvátországban nyaraló turisták hozzájárulhattak a görbe exponenciális emelkedéséhez. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Nem kizárt, hogy az elkövetkező napokban még a jelenleginél is jóval magasabb értékeket mérhetnek hazánkban, ezért fokozottan szükséges lesz odafigyelnünk magunkra és a környezetünkre. Merkely Béla, a SOTE rektora figyelmeztetett, a reális aktív esetek száma a hússzorosa lehet a hivatalos jelentésekben szereplőkhöz képest, ezért nem árt, ha betartjuk a szabályokat.

Mindenféleképpen viseljünk magunkon erős ruhaanyagból készült egyszer használatos vagy többször mosható maszkot; ha tehetjük, ne menjünk nagyobb tömegbe, ha mégis ezt muszáj megtennünk, akkor próbáljunk egymástól legalább 2 méteres távolságot tartani.

Megyei szinten egyébként az első két helyen nem történt változás, mivel továbbra is Budapesten azonosították a legtöbb, egészen pontosan 252 koronavírus-beteget 24 óra alatt, míg Pest megyében összesen 82 új fertőzöttet találtak.

A harmadik helyre Hajdú-Bihar megye kúszott fel 35 újonnan regisztrált COVID-19 pácienssel, a negyedik pozícióban pedig Baranya megye áll 25 beteggel, őket követi Szabolcs-Szatmár-Bereg (+23), Borsod-Abaúj-Zemplén (+23), Fejér (+22), Győr-Moson-Sopron (+19), Tolna (+14), Heves (+14), Zala (+14), Nógrád (+10), Somogy (+8), Veszprém (+7), Bács-Kiskun (+7), Vas (+6), Komárom-Esztergom (+5), Csonrád-Csanád (+4), Jász-Nagykun-Szolnok (+4) és Békés megye (+2).

Ahogyan azt már sajnos megszokhattuk, a mai nap folyamán sem tudunk beszámolni egyetlen olyan megyéről sem, ahol ne találtak volna legalább egy új koronavírusos személyt; ez a tendencia várhatóan egy jó darabig nem is fog változni.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.