Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Már a Lufthansa sem használja az iráni légteret a közel-keleti feszültségek közepette

Miután a helyzet fokozódik a Közel-Keleten, és Irán támadást szervezhet Izrael ellen, egyre többen kerülik az iráni légteret.

...svg content...Fotó: Unsplash/Adam Khan
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hírszerzési információk szerint Irán Izrael megtámadására készül, amivel minden eddiginél jobban mélyülhet el a fegyveres konfliktus a Közel-Keleten. Joe Biden amerikai elnök is erre számít, így valószínűleg valóban támadást indíthat Irán, aminek súlyos következményei lehetnek.

A világhírű német légitársaság, a Lufthansa már reagált a helyzetre, és bejelentette, a gépei nem használják tovább az iráni légteret, miután meghosszabbították a Teheránba tartó és az onnan induló járatok felfüggesztését.

Erre a közel-keleti feszültségek miatt volt szükség, és a Lufthansánál is a legfontosabb a biztonság. A cég leányvállalata, az Austrian Airlines is hasonlóan tett, hamarosan még többen állhatnak be a sorba. Háború esetén pedig valószínűleg egy légitársaság sem fogja használni az érintett légteret.

Az iráni fővárosba április eleje óta nem szállít utasokat a Lufthansa, de hivatalos formában nem ismertették a felfüggesztés okait, addig a Austrian Airlines a Közel-Kelet jelenlegi feszültségeire hivatkozva tette meg ezt a lépést, miután az utasok és a személyzet biztonsága prioritást jelent.

A CNA azt írja, a lépés azután történt, hogy Irán, akik Izraelt főellenségként kezelnek, az izraeli kormányt hibáztatta a nemrégiben Szíriában végrehajtott csapásért, mely két iráni tábornok halálát okozta, ami után megtorlással fenyegetőztek.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.