Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,611 $

Tokió 2021: megszületett a döntés a rendezést illetően

A Nemzetköz Olimpiai Bizottság alelnöke nagyon egyértelművé tette, hogy jövőre mindenképpen lesz olimpia, független attól, hogy milyen a vírushelyzet.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke nagyon egyértelművé tette, hogy jövőre mindenképpen lesz olimpia, független attól, hogy milyen a vírushelyzet.

Számos nagy eseményt el kellett halasztani a koronavírus miatt, ami időközben világjárvánnyá fejlődött. Tokió sokáig tartotta magát, majd bejelentették, hogy nem rendezhetik meg az idei nyári olimpiai játékokat. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Egy évvel halasztották el a sport történelmének egyik legfontosabb eseményét. A világháborúkon kívül soha nem volt még példa hasonlóra. Sokan már most aggódnak a jövő évi rendezés miatt, mivel a koronavírus továbbra is nagyon gyorsan terjed, és a WHO szerint széles körben csak 2021 közepéig terjedhetnek el a vakcinák.

John Coates, a NOB alelnöke tisztázta a kérdést, és a CNA cikkében megjelent nyilatkozat szerint koronavírussal, vagy anélkül, de sor fog kerülni a 2021-es olimpiai játékokra jövő év július 23-én. A nagyon szigorú biztonsági intézkedések azonban már most borítékolhatóak, független attól, hogy milyen lesz a vírushelyzet.

Japán határai még mindig nagyrészt el vannak zárva a külföldi érkezők előtt. Az oltás pedig hónapokig, vagy akár egy évig is elhúzódhat, ami miatt többen is feltették a kérdést, hogy mi lesz az olimpiával.

A japán tisztviselők azonban egyértelművé tették, hogy 2021 után másodszor már nem fogják elcsúsztatni az eseményt. Egy nemrégiben végzett közvélemény-kutatás szerint Japánban minden negyedik ember azt szeretné, hogy jövőre folytassák az eseményt.

A legtöbben pedig az újabb halasztást, vagy a törlést támogatják. Ez azonban hatalmas anyagi károkkal járna, és Japán már most megérezte a csúsztatás hatásait, kiegészülve a koronavírus okozta kérdésekkel.

Monumentális feladatot jelentett a résztvevőknek átidőzíteniük a terveket, miközben mindenkit érintett a vírus a gazdaságban. A NOB elnöke, Thomas Bach hangsúlyozta, a valaha volt legjobb előkészületet látták az olimpiai játékok történetében. A helyszínek már szinte elkészültek, és az olimpiai falu is csodálatos volt. A közlekedésben is készen álltak a tervek.

A történtek után 43 szállodával kellett szerződést bontania a szövetségnek, amikkel újra kell tárgyalniuk a részleteket. Ennek a munkának a nagy része már folyamatban van, vagy elkészült. Erre hoztak létre egy munkacsoportot, ami megvizsgálta a különböző forgatókönyveket 2021-re.

A japánok és a NOB tisztviselőiből álló csoport az elmúlt héten találkozott egymással, hogy megvitassák az újabb kérdéseket. Az elnök elárulta, most az a feladatuk, hogy megvizsgálják az összes különféle ellenintézkedést, amik a játékok lebonyolításához szükségesek. Mivel egyes országokban kontroll alatt fogják tartani a vírust, míg másokban kevésbé, lesznek olyan sportolók is, akik olyan helyekről érkeznek, ahol a koronavírus kontroll alatt van, és olyanok is, ahol ennek az ellenkezője valósul meg. 206 csapatról beszélünk, ami egy hatalmas feladat elé állítja a NOB-ot, valamint a japán szervezőket.

Bekövetkezett: már nem Brazília a második legfertőzöttebb ország

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Posztolással lehet pénzt keresni a Threads-en, eddig ennyit tudni róla

Fontos, hogy a jutalmat befolyásolja, hány bejegyzést posztol valaki, és az is, hogy azok milyen közönséget érnek el.

Hét góllal verte az Újpest a Diósgyőrt, már nem eshetnek ki az NB1-ből

Az Újpest látványos módon, történelmi győzelemmel biztosította be az NB1-es tagságát, amivel biztossá vált a Kisvárda kiesése.