Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,56 Ft
Euró
385,10 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
69,685 $

Felszállás közben szakadt le egy Boeing hajtóműburkolata (videó)

Újabb Boeing-incidensről készült felvétel, ezúttal az egyik gép hajtóműjének burkolata szakadt le felszállás közben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Trac Vu
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Southwest Airlines Houstonba tartó Boeing 737-800-asával akadtak gondok, amikor az egyik hajtómű burkolata leszakadt felszállás közben. Szerencsére a látványos jelenetnél nem történt több, a gép végül biztonságos módon ért földet, de a vizsgálat ezúttal sem maradt el.

A levált motorburkolat nekicsapódott a gép szárnyának, ugyanakkor ez nem okozott súlyos károkat. Az incidenst követően a gép visszatért a denveri nemzetközi repülőtérre, ahol átvizsgálták, miközben az utasokat átszállították egy másik repülőre, hogy folytathassák az útjukat. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az Al Jazeera azt írja, az FAA nyilvántartása szerint az incidensben érintett gépet még 2015-ben állították szolgálatba. A géppel folytatott rögzített kommunikációból az is kiderült, hogy a légiforgalmi irányító tisztviselő veszélyhelyzetet rendelt el, és utasította a pilótákat, tegyék le a gépet.

Az elmúlt időszakban több incidens is történt a Boeing gépei körül. Az előző héten egy Southwest 737-800-as járat amiatt szakította meg a felszállását Texasban, mert a személyzet motorproblémát észlelt. Januárban pedig az Alaska Airlines egyik gépe, egy Boeing 737 MAX ajtópanelja repülés közben kiszakadt.

Az Egyesült Államok Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testületének előzetes jelentése szerint olyan bizonyítékokat találtak a vizsgálatok során, amik arra utalnak, hogy hiányzott négy kulcscsavar, melyek az ajtót tartották volna a helyén.

Az elmúlt hónapban több tucat ember sérült meg, amikor egy Ausztráliából Új-Zélandra tartó Boeing műszaki hiba miatt rázkódásba kezdett. Sőt, ugyanabban a hónapban hajtóműtűz miatt egy Boeing 737-es kényszerleszállásra kényszerült a texasi Houstonban, röviddel azután, hogy felszállt.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.