Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Zelenszkij is megszólalt a külföldi katonák Ukrajnába érkezése kapcsán

Volodimir Zelenszkij elnök az ukrán televíziónak adott interjújában szót ejtett a külföldi csapatok esetleges ukrajnai állomásoztatásáról is.

...svg content...Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat képén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) felkeres egy katonai egységet, amint az északkelet-ukrajnai Szumi területre látogat 2024. március 27-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Az év elején Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy valós opció lehet a nyugati csapatok Ukrajnába küldése, ami heves reakciókat váltott ki az oroszokból, akik arra figyelmeztettek, hogy a külföldi beavatkozás aligha állna a Nyugat érdekeinek szolgálatában.

Az interjúban Zelenszkij bizonytalanságának adott hangot Macron kijelentéseivel és a partnerekkel folytatott megbeszélésekkel kapcsolatban. „Érkezhetnek-e idegen hadseregek Ukrajnába a szó szoros értelmében? Hogy őszinte legyek, nem ismerem a pontos részleteket Emmanuel Macron terveivel kapcsolatban, de alig várom, hogy halljam őket”, mondta. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az ukrán államfő személyes véleményét is megosztotta az üggyel kapcsolatban, és elmondta,  ő maga nem kérhet ilyet az egyes országoktól, már csak azért sem, mert Oroszország ezt is a saját javára fordítaná.

„Nem hívhatom ide a világ összes hadseregét, hogy jöjjenek és harcoljanak Ukrajnában. Tudják, miért? Mert ebben az esetben Oroszország rögtön hallatná a hangját és minden országnak azt mondaná, hogy nem küldhetik a gyerekeiket háborúba, mert ez nem az ő háborújuk”, mondta.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.