Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Julian Nagelsmannt szemelhette ki a Liverpool az edzői posztra?

Fiatal kora ellenére már most a világ egyik legjobb edzőjeként tartják számon, így nem csoda, hogy a Liverpool vezetése is árgus szemekkel figyeli a szakembert.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Julian Nagelsmann mindössze 36 éves, ennek ellenére eddigi menedzseri karrierje lenyűgöző, s már most a világ legjobb edzői között tartják számon. Fiatal kora ellenére már számos figyelemre méltó eredményt tudhat magáénak: először vezette be a Bajnokok Ligájába a Hoffenheimet, a Lipcsét ugyanezen verseny elődöntőjébe juttatta, a Bayern Münchennel három trófeát nyert, majd Németországot irányította.

Csakhogy Nagelsmann szerződése a német válogatott élén a nyáron, a 2024-es Európa-bajnokság végén lejár, s úgy tudni, hogy a szakember szeretne visszatérni a klubfutballba. A 90min.com értesülései szerint az edző nyitott lenne a „gyors és határozott ajánlatokra”, ellenkező esetben pedig megvárja az Európa-bajnokság utáni időszakot a döntéssel. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Noha érthető Nagelsmann vágya, miszerint visszatérne a klubfutballba, mióta 2023 márciusában elhagyta a Bayernt, elég nehéznek bizonyul számára a visszatérés. Ennek ellenére a lap forrásai úgy tudják, hogy a Liverpool nagyon is esélyesnek tartja az edzőt, s nem kizárt, hogy a közeljövőben kap is egy lehetőséget egy személyes interjúra.

Mint ismert, a Liverpool már novemberben elkezdte keresni Jürgen Klopp utódját, amikor az edző privát módon arról tájékoztatta a klubot, hogy a szezon végén lemond. Úgy tudni, Ruben Amorim és Roberto De Zerbi is felkerültek a szűkített listára, előbbi pedig különösen jól szerepelt.

Nagelsmann profilja sok jóval kecsegtet, de mások is versenyben vannak Klopp helyéért, akinek leváltását illetően a Liverpool sem siet, megfontoltan akarnak döntést hozni. Érdekesség, hogy az elmúlt hetekben Nagelsmannt is összefüggésbe hozták a Bayernhez való visszatéréssel, hogy leváltsa az eredeti utódját, Thomas Tuchelt. A 90min úgy tudja, hogy bár a klub nyilvánosan továbbra is tartózkodóan nyilatkozik Tuchel utódjáról, valójában rendkívül nehéz lenne Nagelsmannt visszahozniuk, hiszen akkor el kellene ismerniük, hogy elhamarkodottan tették, amikor elküldték őt.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.