Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,07 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
65,443 $

Halottnak nyilvánították az orosz aranybányában rekedt 13 munkást

Mindent megtettek az oroszok azért, hogy megmentsék az aranybányában rekedt embereket.

...svg content...Fotó: A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának videófelvételéről készített kép mentőalakulatok tagjairól egy beomlott aranybányában a távol-keleti Amuri terület Zejszk körzetében 2024. március 25-én. A helyi hatóságok szerint legkevesebb 13 bányász rekedt a mélyben. MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

Az orosz hatóságok a bánya elárasztott állapotára és a további omlások lehetőségére hivatkozva leállították a 13 bányász felszínre hozására indított mentési munkálatokat, és halottnak nyilvánították őket, írja a BBC.

A bányászok március 18-án mintegy 120 méter mélyen rekedtek, amikor a Moszkvától közel 5000 kilométerre keletre fekvő Amur régió Jejszk körzetében lévő bánya egy része beomlott. A mintegy 200 mentő erőfeszítései ellenére, akik nagy teljesítményű szivattyúkkal távolították el a bányát elárasztó vizet, a mentési művelet jelentős kihívásokkal nézett szembe. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Hétfőn a regionális hatóságok és a bánya üzemeltetője bejelentette a mentési munkálatok befejezését. Közölték, hogy a bánya továbbra is elárasztott állapotban van, a további omlások veszélye pedig veszélyezteti a katasztrófavédőket. A vállalat kártérítést ígért az áldozatok családjainak.

A baleset okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor az eddigi orosz bányabalesetek többsége a biztonsági szabályok megsértésére vezethetők vissza.

Hasonló katasztrófák

Nem kell messzire visszamennünk, hogy hasonló tragédiákat találjunk, hiszen két héttel ezelőtt Venezuelában történt omlás egy illegális bányában, akkor 16-an veszették életüket, januárban pedig Maliban omlott be egy szabályozatlanul működő aranybánya, ami 70 ember halálához vezetett.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.