Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,64 Ft
Euró
388,28 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
61,176 $

Nem sok bolt lesz nyitva az ünnepek alatt, érdemes hamar letudni a bevásárlást

Március 29. nagypéntek, azaz munkaszüneti nap lesz, így az üzletek többsége zárva tart.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

2024-ben március 29-én, nagypénteken kezdődik az ünnepi hétvége, melyet március 30-án, nagyszombaton, március 31-én, húsvétvasárnap, valamint április 1-jén, húsvéthétfőn ünnepelhetünk szeretteink körében. Nagypéntek már 2017 óta munkaszüneti napnak minősül, ezért a nagyobb üzletláncok mellett a plázák és bevásárlóközpontok is zárva tartanak ezen a napon.

De ugyanez vonatkozik a húsvétvasárnapra és húsvéthétfőre is. Szombaton, március 30-án viszont minden áruház és bolt nyitva lesz, így ezen a napon lehetőség lesz a vásárlásra. A nyitvatartás kapcsán például azt érdemes tudni, hogy csütörtökön és szombaton az üzletekben a megszokott módon várják a vásárlókat, míg vasárnap és hétfőn boltzár jön.

Ám fontos hozzátenni: egyes CBA, Coop és Reál boltok vagy kisebb üzletek nyitva lehetnek az ünnepnapokon is. Mivel nincs egységes nyitvatartási rend, érdemes megnézni még az hosszú hétvége előtt a boltokban kihelyezett tájékoztatókat, nehogy valakit kellemetlen meglepetés érjen emiatt – írja a Pénzcentrum. Hozzáteszik, ami még nyitva lesz:

Azok közé a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb boltok, trafikok tartoznak. Illetve jó tudni még azt is, hogy húsvétkor nyitva lesznek a benzinkutaknál működő Spar üzletek (OMV és Lukoil kútjáinal), Fresh Cornerek (MOL) és a mini Tescók (Shell). Valószínűleg az éjjel-nappalik sem zárnak be teljesen (Manna, Roni).

Joáv Galant védelmi miniszter Izrael "ellenségeinek és barátainak" üzent

Az izraeli védelmi miniszter kijelentette, országa mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje háborús céljait Gázában.