Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,54 Ft
Euró
386,90 Ft
Font
450,13 Ft
Bitcoin
62,674 $

Az Anfielden lépnek pályára a Liverpool legendái, Sven-Göran Erikssonnal a kispadon

A kezdeményezéssel rengeteg nehéz sorsú emberen segítettek.

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Bár Szoboszlai Dominik most épp a válogatottban szerzett győztes gólt, a válogatott szünet alatt sem marad üresen az Anfield, szombaton ugyanis a Liverpool és az Ajax legendás játékosai egy jótékonysági meccsen lépnek pályára. Ez már a hatodik ilyen találkozó lesz, melynek bevételeit jótékony célokra fordítják.

Az eddigi mérkőzéseken összesen 5 millió fontot gyűjtött a Liverpool alapítványa, az elmúlt évben pedig csaknem 83 ezer hátrányos helyzetű emberen segítettek, emellett iskolai és társadalmi programokra, valamint az egészségügy támogatására is jutott az összegből – számoltak be róla a klub honlapján. Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

Szintén kap az adományból a Forever Reds – az Liverpool egykori játékosainak hivatalos egyesülete – amely többek között a klub korábbi, gondozásra szoruló játékosainak nyújt támogatást. Természetesen a szombati találkozón sem lesz hiány nagy nevekből, visszatér a pályára többek között Jerzy Dudek, Sami Hyypia, Dirk Kuyt, Djibril Cisse, vagy éppen Fernando Torres.

A mérkőzés kétségtelenül legjelentősebb fejezete az angol válogatott korábbi szövetségi kapitányának, Sven-Göran Erikssonnak a jelenléte lesz, aki egy meccs erejéig átveszi a Liverpool irányítását. A súlyos betegséggel küzdő svéd szakember bevallása szerint régi álma volt, hogy egyszer a Vörösök kispadján ülhessen.

Sven-Göran Eriksson 2001 és 2006 között volt a háromoroszlánosok kapitánya, a 2006-os világbajnokságon a legjobb 8-ig jutottak a vb-n, olyan játékosokkal a csapatban, mint David Beckham, Wayne Rooney, vagy éppen Steven Gerrard. Pályafutása során 18 trófeát nyert, többek között az AS Románál, a Lazionál, valamint a Manchester City-nél is megfordult.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Április óta nem találnak egy 16 éves pécsi lányt

A 16 éves pécsi lány még április közepe előtt tűnt el, azóta sem tudni, hogy hol tartózkodik jelenleg, és mit csinál.

Keretet hirdet Marco Rossi, élőben adja a tv

Élőben közvetíti a televízió Marco Rossi kerethirdetését az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésre.