Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,41 Ft
Euró
394,54 Ft
Font
466,85 Ft
Bitcoin
56,535 $

Mutatjuk, vasárnap hogyan változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban

Habár hétvége utolsó napján valamelyest visszavett intenzitásából a COVID-19 kórokozója, továbbra is rengeteg fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.

...svg content...MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár hétvége utolsó napján valamelyest visszavett intenzitásából a COVID-19 kórokozója, továbbra is rengeteg fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.

Mint kiderült, vasárnap összesen 495 ember produkált pozitív koronavírus-tesztet hazánkban, ezáltal már 8387 főre emelkedett a betegek száma, ami ugyan 15 esettel kevesebb a tegnapi adatokhoz viszonyítva, de így sem szabad félvállról vennünk a helyzetet. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Jó hír lehet talán, hogy az elmúlt 24 óra leforgása alatt egyetlen páciens sem vesztette életét a fertőzés szövődményeibe, így változatlanul 624 személy esett áldozatául a koronavírus-járványnak.

Megyei szintre lebontva még mindig a főváros áll az első helyen, szombathoz képest ugyanis vasárnap virradóra összesen 198-cal nőtt meg Budapesten a beazonosított COVID-19 betegek száma.

A második és harmadik helyen sem történt helycsere, mivel Pest megyében 55-tel, Fejér megyében pedig 36-tal több koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

A negyedik helyen holtversenyben Csongrád-Csanád (+28) és Baranya megye (+28) áll, őket követi a sorrendben Győr-Moson-Sopron (+21), Szabolcs-Szatmár-Bereg (+20), Tolna (+16), Somogy (+15), Komárom-Esztergom (+14), Veszprém (+13), Heves (+10), Bács-Kiskun (+8), Zala (+7), Borsod-Abaúj-Zemplén (+7), Vas (+6), Hajdú-Bihar (+5), Jász-Nagykun-Szolnok (+3), Nógrád (+3), valamint Békés megye (+2).

Ahogyan azt az adatsorból láthatjuk, kivétel nélkül mindegyik megyében találtak legalább két új COVID-19 beteget, ami nem éppen biztató eredmény, főleg úgy, hogy múlt héten szinte mindegyik napon volt legalább egy régió, ahol a növekmény nullán maradt.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.