Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,76 Ft
Euró
387,45 Ft
Font
451,52 Ft
Bitcoin
66,447 $

Hihetetlen világrekordot állított fel Cristiano Ronaldo legnagyobb riválisa

Az Al Hilal olyasvalamit tett most le az asztalra, amit aligha fog bárki is megdönteni a következő időszakban.

...svg content...Fotó: EPA/STR
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Cristiano Ronaldo nemrég drámai körülmények között búcsúzott az Ázsiai Bajnokok Ligájából, hiába szerzett gólt. Ugyan a világ legjobban fizetett sportolója az Al Nassrnél, a bajnoki címre sincs igazán esélyük. Az Al Hilal 65 ponttal áll az élen, míg Ronaldo csapata csak 53 pontos a második helyen, és a 47 pontos Al-Ahli nincs tőlük messze.

Az Al Hilalnál viszont nagyon megy a szekér, és egy új világrekordot állítottak fel, ugyanis sorozatban a 28. győzelmüket szerezték. Legutóbb szeptember 21-én volt példa arra, hogy nem nyert a csapat, akkor a bajnoki rivális Damac ellen játszottak egy 1-1-es döntetlent, viszont azóta kizárólag nyertek. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Soha ezelőtt nem volt példa arra, hogy egy élvonalbeli klub 28 mérkőzést nyerjen egymás után, márpedig ez most sikerült az Al Hilalnak, akik 2-0-ra legyőzték az Al-Ittihadot, és ott vannak az Ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjében. Összesítésében 4-0-val mentek tovább, és egyértelműen a favoritok a trófea elhódítására, míg Ronaldo egyelőre nem lehet bajnok a szaúdi ligában.

Az Al Jazeera azt írja, 18-szoros szaúdi bajnok Al Hilal egy 2016-17-es rekordot döntött meg, amit a The New Saints állított fel 27 győzelemmel. A szaúdi csapat rendkívül boldog emiatt, ami csak tovább motiválja őket, és szeretnének 30 egymást követő győzelem fölé menni, amire minden esélyük megvan. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a klub 380 millió dollárt költött igazolásokra a szezon előtt, ami szintén rekordnak mondható. Ezek után az volt a minimális cél, hogy megnyerjék a szaúdi ligát, akárcsak a Bajnokok Ligáját.

Ugyan Neymar is tagja a keretnek, nem sokkal a megérkezését követően súlyos sérülést szenvedett, és hosszú hónapok óta nem játszott. Mindössze három meccsen lépett pályára, és várhatóan augusztus előtt nem tér vissza. A brazil világsztárról is voltak olyan pletykák, hogy megbánta az átszerződését, hiába a rengeteg pénz, és eligazolna, de ezt tagadták.