Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Megint nyert az Újpest Mészöly Gézával, a Puskás Akadémiát is legyőzték

A Videoton után a Puskás Akadémiát is legyőzte az Újpest, ami csak azt mutatja, hogy Mészöly Gézával megindultak felfelé, és aligha félhetnek a kieséstől.

...svg content...Fotó: Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzés után a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. Az Újpest 2-1-re nyert. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Érdekes lett volna látni, mire ment volna ez az Újpest, ha Mészöly Géza már az idény legelejétől ott ül a kispadon. A bajnoki címért aligha lehettek volna harcban, de a dobogóért szinte biztosan, és ez jó előjel a jövőre nézve, különösen annak tudatában, hogy a tulajdonosi kör is változott.

Eredmények évek várhatnak a csapatra, amire minden esély megvan, és Mészöly jelenti a legbiztosabb pontot erre vonatkozólag, aki a Puskás Akadémia ellen az MLSZ pénteki döntését követően újra ott lehetett a kispadon. Ennek meg is lett a hatása, mert az Újpest még hatékonyabban játszott, különösen az első félidőben. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Mészöly röviden kommentálta az MLSZ döntését, miközben a nagy meccsre készült, amiben abszolúte benne volt az újabb győzelem, hiába áll sokkal előrébb a PAFC, akik a vereségük ellenére is a negyedik helyen, a dobogó közelében várják a folytatást. Nem sokan gondolták volna, hogy egy héten belül az Újpest a dobogós Videotont és a dobogóra pályázó Puskás Akadémiát is le fogja győzni.

Mészöly Gézával nagyot megy az Újpest

Márpedig így lett, teljesen megérdemelten nyertek a lila-fehérek, akik az első félidőben nem egy gólhelyzetet alakítottak ki. Ambrose az első igazi újpesti helyzetet gólra váltotta, már a 10. percben, és a csapat igen közel állt ahhoz, hogy kétgólos előnnyel menjen el a szünetre, ám nem volt szerencséjük.

Ugyan a második félidőben az Újpest tempója csökkent, és több volt a pontatlanság, a 74. percben egy pontos beadás végén a hálóba csúszott a labda Antzoulasz fejéről, és el is dőlt a 3 pont sorsa. Ezzel a vereséggel a PAFC marad a negyedik helyen 35 ponttal a 39 pontos Videoton mögött, de a DVSC rájuk eshet, ha hozzák a meccsüket, mert jelenleg 32 ponttal állnak az ötödik helyen.

Az Újpest egyre távolabb kerül a kiesőhelyektől, már 30 pontjuk van a nyolcadik helyen, megelőzvén ezzel a Diósgyőrt, akik azonban két meccsel kevesebbet játszottak. A 29 pontos diósgyőriek mögött a ZTE áll 28 ponttal. A KTE az Újpest előtt szintén 30 pontos, majd jön a 31 pontos MTK, illetve a már említett DVSC. Egy nagyobb hajrával a TOP-5 sem elképzelhetetlen az Újpest számára, ami megint csak Mészöly zsenialitását igazolná.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.