Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Várhatóan ennyien halhatnak meg koronavírusban 2020 év végéig: drasztikus számok

A koronavírus óriási csapást mért az Egyesült Államokra, nem véletlen, hogy Donald Trump a lehető leggyorsabban meg akarja kapni az első vakcinát.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A koronavírus óriási csapást mért az Egyesült Államokra, nem véletlen, hogy Donald Trump a lehető leggyorsabban meg akarja kapni az első vakcinát.

Ennek érdekében több mint kétszer annyi adagról kötött szerződést, ami azonban több más ország számára lehet negatív hatással. A WHO sem örül a helyzetnek, addig Trump hallani sem akar arról, hogy megállapodást kössön a világszervezettel. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A méltányos elosztást részesítik előnyben a WHO-nál, míg Amerika ezzel szemben a saját útján akar haladni, amire ugyan megvan a joga, sokakban ellenszenvet váltanak ki. Hatalmas a verseny az első vakcinákért.

A CNA legfrissebb jelentéseben arról olvasni, hogy az Egyesült Államokban januárig több mint 400 ezer lesz a halottak száma. 410 000 ember veszítheti el az életét összesen az eddig megjelent adatok és skálák szerint.

Ha ez megtörténik, az meghaladná a jelenlegi halálozási arány több mint kétszeresét, és decemberben napi 3000-re nőne a halálesetek száma. Mindezt a washingtoni egyetem egészségügyi intézete prognosztizálta pénteken.

A halálozás 30%-kal csökkenthető, ha több amerikai viselne arcmaszkot, mint azt az epidemiológusok ajánlják. A maszkok viselésének száma azonban csökken, amiről pedig az Egészségügyi Metrikai és Értékelő Intézet számolt be.

A jelenlegi napi halálozási arány 850, így ha az új modellt követjük, amit a kormány koronavírus-munkacsoportja idézett, egy több mint háromszoros értéket fogunk kapni. Korábban 317 697 halálozást jeleztek előre december első napjáig.

A modell az egész világra is kiterjed, ami még szörnyűbb adatokat hozott. Az előrejelzések szerint 2021 első napjáig a halálesetek megháromszorozódnak, és elérik a 2.8 milliós számot.

A világ harmadik legnagyobb népességével rendelkező Egyesült Államok vezeti a bolygónk koronavírus-eseteinek és halálozási listáját. Ez több mint 6.1 millió fertőzöttet és 186 000 halálesetet jelent.

Az Egyesült Államok Betegmegelőzési és Megelőzési Központja csak négy héttel előre készít előrejelzéseket. A legfrissebb ilyen becslés szerint szeptember 26-ig 200 000 és 2011 000 között lesz a halálozási érték. Az intézet szerint, ha az amerikaik közül sokan továbbra is elutasítják a maszkok használatát, akkor azzal rengeteg élet került veszélybe.

A maszkok használata továbbra is csökken az augusztus eleji csúcshoz képest. A csökkenés közép-nyugat egész területén erősen érezhető, beleértve az olyan államokat is, mint Illinois és Iowa. Bár a fertőzések száma napi szinten 45 000-re csökkent a júliusi napi 70 000-es csúcshoz képest, még mindig túl sokan halnak meg. Texasban, Floridában és Kaliforniában azonban csökkent az esetek száma.

Versenyfutás az idővel egy koronavírus-fertőzött DJ miatt, aki sok emberrel kerülhetett kapcsolatba

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.