Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,71 Ft
Euró
387,46 Ft
Font
450,61 Ft
Bitcoin
61,281 $

Bruce Willis felesége szerint hazugság, hogy a demenciában szenvedők nem lelnek örömet az életben

Emma Heming Willis kritizálta azokat az újságcikkeket, amelyek valótlan állításokkal megrémítik a demenciában szenvedőket és családtagjaikat.

Fotó: Instagram/Emma Heming Willis
Relax

Kiss László

Szerkesztő

Bruce Willis felesége egy nemrégiben közzétett bejegyzésében igyekezett tisztázni a félreértéseket, egyben kritizálta a szenzációhajhász újságcikkeket, amelyek a diagnózis utáni öröm és életkedv elvesztését sugallják, félrevezetőnek és károsnak minősítve azokat.

„Csak görgettem a híreket vasárnap reggel, amikor megláttam egyet, amely a családommal foglalkozott. A főcím lényegében azt írta, hogy a férjem már semmiben sem leli örömét”, írta. Emma Heming Willis aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ilyen szalagcímek negatív hatással vannak a hasonló diagnózissal küzdő személyekre és családokra. Hangsúlyozta, hogy a demencia diagnózisa utáni élet nem mentes a boldogságtól, hanem inkább egy új fejezet kezdetét jelenti, amely tele van szeretettel, kapcsolattal és örömmel. Soron kívül Hétfőtől indul az előszezoni menetrend, több vonatot biztosít a MÁV a Balatonhoz

„Szeretném, ha a társadalom és az újságírók abbahagynák az emberek ijesztgetését. Értelemszerűen a diagnózis után mindenkiben ott van a szomorúság, de egyben valami új is kezdődik, az új fejezet pedig tele van szeretettel, örömmel és boldogsággal. Mi is ezt tapasztaljuk”, írta.

„Mára rájöttem, hogy olyan emberek adnak tájékoztatást a témában, akiknek véleményük van, de tapasztalatuk az nincs. Ezek az emberek nem szántak időt arra, hogy megfelelően képezzék magukat a neurokognitív betegségekről. Mindezt bátran ki merem jelenteni, mert napról napra látom a különböző szalagcímeket, amik félretájékoztatják az embereket”, tette még hozzá.

Bruce Willis, aki a „Die Hard” sorozatban játszott szerepével vált híressé, 2022 márciusában vonult vissza a színészkedéstől afázia miatt, amely később frontotemporális demenciává fejlődött. Felesége azóta a demencia tudatosításának szószólója lett, és a témával kapcsolatos felelős tudósításokat és oktatást szorgalmazza. Emma Heming Willis korábban bejelentette, hogy 2025-ben könyvet kíván kiadni, amelyben megosztja az ápolóként szerzett tapasztalatait és támogatást nyújt a hasonló helyzetben lévők számára.

Véletlen felfedezés hozhatja el a szuperakkumulátorok rég várt korszakát

Mindent megváltoztathatnak az új fejlesztésű kondenzátorok.

Orbán Viktor halat fogott (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök egy újabb aktív programon vett részt, hamar sikerült halat fognia az egyik közeli horgászterületen.