Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Íme a program, ami méltó lehet a zenék Photoshopja címre

Zenét generál és szerkeszt az Adobe új MI-prototípusa, amely később akár a professzionális szoftverekben is feltűnhet.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Új kísérleti mesterségesintelligencia-eszközzel rukkolt elő az Adobe – írja a HVG a The Verge cikke alapján. Kiemelik: a Project Music GenAI Control lényege tulajdonképpen az, hogy a segítségével zenéket lehet generálni és módosítani szöveges parancsok mentén, bármilyen professzionális zenei tudás nélkül.

Az eszköz használatához a felhasználónak be kell írnia, mit szeretne: először célszerű megadni a kívánt zenei stílust, néhány részlet (például a hangulata) kíséretében. A programban további vezérlők is vannak az eredmény finomhangolására, legyen szó a zeneszám tempójáról vagy az ismétlődő mintázatokról – részletezik.

A hangfájlokat végteleníteni, azaz loopolni is lehet, ami ideális háttérzene lehet például egy hosszabb videó alatt (vagy mondjuk egy podcast- és rádióműsorban). A cikkben hozzáteszik: az Adobe egyelőre nem közölt részleteket, így képeket sem a programról. Ami azonban a kiadott sajtóközleményből kiderül, hogy az Adobe a zenék Photoshopjaként képzeli el az eszközt.

Ugyanakkor jelen pillanatban még meglehetősen korai stádiumú kísérletről van szó, de ha sikeres lesz, később akár a cég professzionális szoftvereiben (Audition / Premiere Pro) is visszaköszönhet a funkció – jegyzik meg. Korábban arról is beszámoltunk, hogy pillanatok alatt zeneszerzők lehetnek a felhasználók a TikTok újításának köszönhetően.

Természetesen a mesterséges intelligencia is benne van a dologban, amit részletesebben ebben a cikkben fejtettünk ki. Emellett azt is megírtuk, hogy az Apple új eszközével még egyszerű is lehet a zenei streamingplatformok közötti váltás: már teszteli is a szolgáltatásnak az integrációját a cég.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Hivatalosan is bejelentették, mikor érkezik a GTA 6

A Grand Theft Auto 6 már úton van, és a Take-Two megerősítette, mikor is érkezik pontosan a következő epizód.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.