Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,87 Ft
Euró
387,64 Ft
Font
450,82 Ft
Bitcoin
61,114 $

64 holttestet találtak az út szélén Pápua Új-Guineában

A közeli völgyekben jelenleg is lövöldözés zajlik, a rendőrök pedig újabb és újabb holttestekre bukkannak az út melletti bozótosban.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő

64 holttestet találtak az út szélén Pápua Új-Guinea hegyvidéki területén – írja a CNA a helyi rendőrség hétfői közlésére hivatkozva. A hatóságok szerint mindez a helyi törzsek közötti, régóta tartó erőszakos konfliktusok eszkalációját jelzi, s azt feltételezik, hogy az áldozatok törzsi harcosok voltak, akikre egy rivális csoport csapott le vasárnap hajnalban.

Az incidens Wabag városának közelében történt, mintegy 600 kilométerre északnyugatra a fővárostól, Port Moresby-től. A terület évek óta a rivális Sikin, Ambulin, Kaekin és más törzsek közötti tömeggyilkosságok színhelye – jegyzi meg a lap. A rendőrség egyúttal arról tájékoztatott, hogy a közeli völgyekben jelenleg is lövöldözés zajlik. Soron kívül Orbán Viktor halat fogott (videó)

Samson Kua rendőrfőnök-helyettes pedig hozzátette, hogy még mindig találnak holttesteket az út melletti bozótosban. Mint mondta, a helyi törzsek évszázadok óta harcolnak egymással Pápua Új-Guinea hegyvidékeiben, de a zsoldosok és az automata fegyverek beözönlése halálosabbá tette az összecsapásokat, s csak tovább fokozta az erőszakot.

Patrick Peka, a tartomány megbízott rendőrparancsnoka megerősítette, hogy a halottak közül sokan zsoldosnak számítanak. Elmondása szerint ezek olyan férfiak, akik a vidéket járják, s felajánlják, hogy segítenek a törzseknek leszámolni riválisaikkal. „A rendőrség és a kormány nem sokat tud tenni ezek ellen” – magyarázta.

A cikkben arra is kitérnek: Pápua Új-Guinea kormánya megpróbálkozott már elnyomással, közvetítéssel, fegyveramnesztiával és számos más stratégiával annak érdekében, hogy az erőszakot visszaszorítsák, de nem sok sikerrel jártak. A rendőrség szerint az is problémát okoz, hogy kevesen vannak, nincsenek meg a szükséges erőforrások a munkájuk megfelelő elvégzéséhez, ráadásul meg sem fizetik őket rendesen.

Ismét kitört egy nagy vulkán Indonéziában (videó)

Hétfőn újra kitört az indonéziai Ibu, mely egy aktív vulkán, és időről időre problémákat okoz a lakosok számára.

Részeg, piros lámpákon át száguldó motorost fogtak a rendőrök Óbudán

64 büntetőpontot motorozott össze az a motoros, akit végül Óbuda rendőrei kapcsoltak le, szerencsére még időben.

Ezzel a góllal nyert a Debrecen a Videoton ellen (videó)

Egyetlen gól döntött a Debrecen-Videoton NB1-es bajnokin, aminek a végén a Fehérváriak nulla ponttal távoztak.