Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,93 Ft
Euró
396,41 Ft
Font
468,56 Ft
Bitcoin
66,073 $

Legyőzte Montenegrót a magyar férfi vízilabda-válogatott a vizes világbajnokság végén

A magyar férfi vízilabda-válogatott a franciák és a szerbek elleni vereség után Montenegró ellen küzdhettek meg a dohai vizes világbajnokság végén.

...svg content...Fotó: Zalánki Gergő (b) és a montenegrói Vlado Popadic (j) a férfi vízilabdatorna 7. helyéért játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 17-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Részben jól alakultak az események a vízilabdásaink mezőnyében, mert a lányok egészen a döntőig meneteltek. Az erősebbnek tartott Egyesült Államok ugyan elhúzott 3-0-ra, a magyarok nem hagyták magukat. Hiába tűnt úgy, hogy az USA nagyon hamar rövidre zárhatja ezt a kérdést, nem így lett.

Fej-fej mellett haladt a két csapat, és kevésen múlt, hogy Magyarország legyen a világbajnok. Minden eddiginél közelebb voltak ehhez, viszont az ezüstérem is kiváló eredmény, remek hangolás a közelgő olimpiai játékokra. Minden okunk megvan arra, hogy bizakodjunk, és a lányok Párizsból is éremmel térjenek haza. Soron kívül Nagyon fontos üzenetet kapott Izrael a magyar kormánytól

A férfi vízilabda-válogatott már nem volt ilyen szerencsés, pedig a kezükben volt a továbbjutás. A franciák ellen gólokkal vezettek, majd valami megtört, és egy drámai végjáték végén Franciaország nyerte a meccset. Ezt követően Szerbia is legyőzte a válogatottat, amivel eldőlt, hogy még csak az 5. helyet sem szerezhetjük meg.

Szombaton pedig Montenegró ellen kellett bizonyítania a magyar csapatnak, ami szintén kemény, szoros meccset hozott. Mindkét csapat kellő komolysággal vette a presztízsmeccset, és itt sokkal inkább az egymás elleni rivalizálásról szólt az esemény, mintsem a világbajnoki helyezésről.

Egyik csapat sem akarta elengedni a másikat, mindig jött egy gól, amivel kiegyenlítettek, és így volt ez 6 perccel a vége előtt is 10-10-es állásnál. Nem lehetett azt mondani, hogy a csapatok ne húzták volna el a végsőkig a döntést, mert két utolsó pillanatos góllal 14-14-gyel büntetőpárbajra készülhettek. A vártnál simábban alakult a büntetőpárbaj, meglett a győzelem, amire inkább lelkileg volt szüksége a magyaroknak, de ez a 18-16-os eredmény és a világbajnoki 7. hely nem sokáig marad meg az emlékezetekben.