Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,92 Ft
Euró
385,81 Ft
Font
451,24 Ft
Bitcoin
70,883 $

Masszív összegeket kaszál Azahriah a jegybevételekből

Sajtóértesülések szerint a jegybevétel 75 százalékát is elérheti gázsiként.

...svg content...Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Style

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Blikk egy informátorra hivatkozva számolt be arról, hogy az elsöprő népszerűségnek örvendő Azahriah és menedzsmentje korábban volt, hogy a jegybevétel 75 százalékát elkérték gázsiként. Mindez nem meglepő, hiszen Azahriah jelenleg az ország legnépszerűbb előadója, így megteheti.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a mindössze 22 éves Azahriah sorra döntöget rekordokat: a YouTube-megtekintéseken túl első magyar előadóként háromszor is megölti majd májusban a mintegy 70 ezer férőhelyes Puskás Arénát. Sőt, az ősz folyamán első európai turnéját is végigcsinálta, ami kétségkívül nem az utolsó volt. Soron kívül Halálos verőcei hajóbaleset: így emelték ki a roncsot a Dunából (videó)

A Blikk értesülései szerint komoly összegeket kér el egy-egy koncertért, s mivel a telt ház garantált, nem is szokott történni komolyabb egyezkedés, elfogadják az árat. A lapnak Azahriah egyik idei koncertjének szervezője árulta el, hogy az előadó nem fix árat kért, hanem a jegybevételekből befolyt összeg 75 százalékát, ami nem kis összeg.

Elmondása szerint „korábban még nem szerződtettem senkit, de hát ő most tényleg minden pénzt megér”, kiemelve, hogy „mindenki őt akarja, de csak kevés helyre megy el, így már annak is nagyon örültem, hogy nekünk igent mondott”. Tabár Zoltán, a KoncertBooking tulajdonosa pedig úgy nyilatkozott, a hazai előadók kétféle üzleti modellt követnek ebben a kérdésben.

Vagy fix árat mondanak, amibe a produkció minden költsége bele van kalkulálva, a másik lehetőség pedig a költségek levonása utáni jegybevételen való osztozkodás. Ennek kapcsán kiemelte, ebből az összegből nagyjából 10 százalék azonnal levonódik a járulékos költségek miatt, ám Azahriah reálisan lőtte be a már említett esetben a gázsiját.

Lázár János: Magyarország nem akar pusztán „leányvállalat” lenni

Ehelyett „szuverén ország akar maradni, amely érdekvezérelt módon működik együtt a gazdasági partnereivel”.