Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Azahriah olyan gázsit kap a Szigetes fellépéséért, mint egy nemzetközi fellépő

A főszervező szerint a Sziget mindig is törekedett arra, hogy magyar fellépőknek olyan gázsit adjon, ami korrekt.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy hatalmas bejelentést tett a Sziget: Azahriah kiemelt műsorsávban lép fel a Nagyszínpadon, ami azért is elképesztő, mivel közel 10 éve nem lépett fel a Nagyszínpad esti műsorsávjában hazai előadó a fesztiválon. Emellett megerősítették, hogy az énekes egy „minden extrával megspékelt” koncerttel készül. De arról is beszámoltunk nemrégiben, hogy nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is rekordokat dönt Azahriah.

A fiatal énekes ugyanis júniusban fellép Ausztria egyik legnagyobb rock- és metálfesztiválján, a nickelsdorfi Nova Rockon. Ezzel pedig ő lesz az első magyar, aki az eseményen színpadra léphet. Mindezek fényében a Tények megpróbálta kideríteni, vajon mennyire nőtt meg Azahriah értéke az elmúlt évek sikereit követően. A téma kapcsán Kádár Tamás, a Sziget fesztivál főszervezője többek között azt is elmondta: Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

„A Sziget mindig is törekedett arra, hogy magyar fellépőknek olyan gázsit adjon, ami korrekt”. Majd azzal folytatta: „Abban a sávban, ahol Azi most fellép, olyan gázsival fog fellépni, mint hogyha egy bármilyen nemzetközi fellépőt hívnánk meg abba a sávba”. Ennél többet azonban nem árulhatott el a fesztivál főszervezője. A Tények szerint volt már rá példa, hogy a legnagyobb nevek gázsija kitudódott, de pontos megállapodást általában nem árulhatnak el a szervezők.

A Blikk információi szerint a tavalyi Sziget legdrágább fellépője Billie Eilish lehetett, aki akár 600 millió forintnak megfelelő dollárt is kérhetett a fellépésért. Emellett a lap úgy tudja, tavaly a legnagyobb nevek mind 100 milliós nagyságrendben kérhettek fellépéseikért. Azahriah esetében a Puskás Arénás fellépések kapcsán korábban szintén több száz milliós gázsiról lehetett olvasni. Ez pedig tulajdonképpen érthető is, hiszen mindhárom napra elfogytak pillanatok alatt a jegyek.

Ezért is örültek annyira azok, akik kimaradtak, hogy a Puskás-koncertek előtt is színpadra áll, mégpedig a SopronFesten, ahol többek között Dzsúdló, a Bagossy Brothers Company, T. Danny, a Valmar, illetve Alle Farben is fellép majd. A Tények megjegyzi, Azahriah koncertjeinek minősége, rajongótábora és úgy tűnik, gázsija is már a világsztárokéval vetekszik. Vagyis már csak a világsztár jelző elnyerése van hátra, de ha ilyen ütemben folytatja karrierje építését a 22 éves énekes, ennek nem lesz akadálya.